• If you can’t read Dutch

  You can change the forum’s language to English by clicking here. Change the setting for Taal to English, then click the button Opslaan at the bottom of the page.

  This will not change the language of most of the messages, of course, but should make the forum itself easier to navigate.

Suggesties voor het forum? Plaats ze hier!

Jakko Westerbeke

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Interesses
Pantservoertuigen, vnl. WOII t/m Golfoorlog
Schalen
 1. 1:35
 2. 1:72
Nu bezig met
1:35 JPK 120 en Churchill AVRE met SBG
Eerlijk is eerlijk.....die "nieuwste berichten" balk is een echte verbetering en doet een deel van bovenstaande teniet....wat mij betreft mag dat nieuwste berichten kopje dan ook beste iets langer....(10 berichten? 15?)
Als je in de navigatiebalk bovenin op Wat is er nieuw klikt kom je op een pagina met de tien recentste berichten en onderin een knop Bekijk meer die een langer overzicht geeft en het ook opsplitst in wat er nieuw is sinds je laatste bezoek, en wat er daarvóór nieuw was.

ok info zoeken oftewel de informatie moet ontsloten worden want anders kan je niks vinden;
De zoekfunctie van het huidige forum werkt redelijk goed, behalve dan dat hij te korte woorden weigert (drie letters of minder). Ik zal eens kijken of dat op minder te zetten is, want ik probeerde laatst berichten te vinden over Rob de Jong maar kreeg dan natuurlijk alleen hits waarin „jong” voorkwam zodat ik nog door de bomen het bos niet zag.

Geen hond gebruikt de zoekfunctie van het forum om aan zijn informatie te komen.
Misschien niet, maar dat is eigenlijk het echte probleem: zo’n beetje alle programma’s tegenwoordig hebben een zoekfunctie, maar mensen gebruiken hem niet omdat ze niet weten dat hij er is, of omdat ze er bang voor zijn of zo …

Zelf denk ik dat de achteruitgang van de forums ook wel een beetje te koppelen is aan de opmars van de mobiele telefoon.
Ik wijd het eerder aan Facebook en consorten, maar ja, ik wijd ook de teloorgang van mailing lists aan webforums, dus er zal over een tijdje ook wel weer iets komen dat „social media” naar de achtergrond doet verdwijnen.

Waarschijnlijk sluit het nieuwe format beter aan bij het gebruik van een mobieltje.:geek:.......
XenForo werkt echt heel veel beter op m’n iPad dan phpBB deed, dat in elk geval.

dus als we echt met de tijd willen meegaan......is het dan niet eens tijd voor een Twenot-app?:hm:
Je weet dat de meeste eps¹ voor bedrijven e.d. niet meer zijn dan uitgeklede webbrowsers die gewoon wat specifieke pagina’s van een webserver laten zien, toch?

¹ Dat zou mijn mening over dit fenomeen al wel duidelijk moeten maken :)
 
Laatst bewerkt:

Alex van de Wetering

FOC-begeleider
Lid van de TWENOT
Geen hond gebruikt de zoekfunctie van het forum om aan zijn informatie te komen. Zoek je een bouwverslag dan hoef je niet in de RC sectie te kijken. Wil je een buste beschilderen...ga je dan 'the real deal' doorzoeken, nee toch?

Ik ben dan kennelijk die ene hond die dat wel doet......of soms zelfs via Google in het forum zoekt. In het geval van de voorbeelden die je noemt, lijkt het me inderdaad logisch dat je direct in het betreffende sub-forum zoekt......en als je iets wilt kopen, kijk je direct bij vraag en aanbod.
Maar als je bijvoorbeeld wilt weten wat de verschillen zijn tussen een Duitse en een Nederlandse Leopard 2A4, dan kan je antwoord in de nieuwsgroep staan.....de real deal, het fotoalbum of misschien zelfs het FOC archief, dus dan gebruik je de zoekfunctie om in het hele forum te zoeken. Ook als je foto's van een 1:1 evenement wilt bekijken, kunnen die zowel in de Nieuwsgroep staan als de Real deal of zelfs het café......dus moet je of meerdere sub-forums bekijken......of je gebruikt de zoekfunctie.
Maar......misschien kiest menigeen gewoon de makkelijke weg en plaatst gewoon een nieuwe vraag in de nieuwsgroep:)

Als je in de navigatiebalk bovenin op Wat is er nieuw klikt kom je op een pagina met de tien recentste berichten en onderin een knop Bekijk meer die een langer overzicht geeft en het ook opsplitst in wat er nieuw is sinds je laatste bezoek, en wat er daarvóór nieuw was.
Thanks Jakko!

oh ja....hier zit nog iemand die graag de desktop gebruikt......wil graag hele sites zien, geen uitgeklede versie. En ook op normaal formaat, niet postzegel formaat.

Alex
 

Jan van Harn

Lid van de TWENOT
Interesses
Britse Gemenebest WW2
Schalen
 1. 1:35
Nu bezig met
Fordson WOT 6 GS, AEC MkI, Scammell Pioneer Recovery
Beste allen,

Ik volg dit met interesse. En hier zit nog zo'n hond.

Met vriendelijke groet, Jan
 

Henry Klom

Lid van de TWENOT
Beste Alex,

In het tabblad ‘nieuwe berichten’ staan alle onderwerpen door elkaar. Hiermee voldoet het aan jouw visie dat alles bij elkaar gezet moet worden zodat er meer interesse gekweekt wordt. We zullen dus de komende tijd een grotere toeloop moeten krijgen. Alhoewel, ik vermoed wel dat hoeveel berichten er ook van bouwgroep Groningen in staan, ik ze niet zal bekijken.

Dus je hebt waar je om vroeg...maaruh….dat tabblad ‘nieuwe berichten’ is in essentie wel weer een nieuw sub-forum , zullen we het daarom dan maar weer verwijderen?;)

Qua domheid en luiheid is de mensheid net als water; het zakt altijd naar het laagste niveau. Zo stond er een aantal jaar geleden in de nieuwsgroep de vraag; ‘hoe maak ik een ruin?’. Het heeft mij heel veel moeite gekost om daarop niet te antwoorden; Men neme een hengst en twee bakstenen…
Maar als je nu echt een ruin wil maken dan zal je weinig treffers krijgen bij de Twenot-zoekfunctie:(

Er zijn zoveel mogelijke manieren om zoekvragen te formuleren dat daar niet tegen op te organiseren is. Voorbeeld; “ik wil even alles weten over Sherman tanks die in Amsterdam rondreden “. Tja, zoiets zal wel als een vraag op een van de sub-fora belanden. Maar dat is toch wat je wil zodat er weer eens wat te kwebbelen valt?:D

@ Jakko,
Ik zie dat het tabblad ‘home’ verdwenen is? Alex natuurlijk ook weer blij...weer een sub-forum minder…..;)
 

Alex van de Wetering

FOC-begeleider
Lid van de TWENOT
Dus je hebt waar je om vroeg...maaruh….dat tabblad ‘nieuwe berichten’ is in essentie wel weer een nieuw sub-forum , zullen we het daarom dan maar weer verwijderen?

En nou moet ik happen, zeker? Ja, weg ermee......;) Nee, zonder gein.....dit is een prachtige toevoeging. Nogmaals, het gaat me niet om alle sub-forums te schrappen en 1 forum te maken.....ik pleit er wel voor om niet nog meer sub-forums toe te voegen aan het forum en het idee om Real deal en Nieuwsgroep weer samen te voegen ......en mogelijk gewoon 1 fotoalbum te maken, waar voertuigen, figuren en diorama's door elkaar staan.Voorbeeld; “ik wil even alles weten over Sherman tanks die in Amsterdam rondreden “. Tja, zoiets zal wel als een vraag op een van de sub-fora belanden. Maar dat is toch wat je wil zodat er weer eens wat te kwebbelen valt?
Precies, wat mij betreft hoort dat dus in de Nieuwsgroep, want als het in real deal wordt ondergebracht, leest de helft van de bezoekers het überhaupt niet. En dan lekker kwebbelen, inderdaad.
Maar je hebt gelijk.....er zijn talloze voorbeelden te verzinnen die de ene stelling, dan wel de andere stelling ondersteunen.
 

Henry Klom

Lid van de TWENOT
Precies, wat mij betreft hoort dat dus in de Nieuwsgroep, want als het in real deal wordt ondergebracht, leest de helft van de bezoekers het überhaupt niet.

Alex,
Dat ben ik met je oneens. Die nieuwsgroep betreft modelbouw, en als die Sherman vraag niet gevolgd wordt door de opmerking ; want ik wil een diorama maken en ik moet weten welke bouwdoos ik nodig heb dan hoort het daar niet in thuis.

Op voertuig-identificatie vragen in de ‘real deal’ krijg je te horen wat dat voertuig is zonder het advies die of die bouwdoos wel of niet te kopen. Het beantwoorden van technische en historische vragen heeft een ook andere benadering dan voor modelbouwvragen gebruikelijk is. Dat soort antwoorden gaan over waarheidsvinding en niet over een persoonlijke voorkeur voor een bepaalde bouwwijze. In het verleden ben ik zwaar in botsing gekomen met Rob Plas omdat hij mijn structurele en juist antwoord op een historische vraag ongepast vond op de nieuwsgroep. Het stak teveel af bij de jan-boeren-fluitjes methode op de modelbouwnieuwsgroep en dat waren ze niet gewend.

En nogmaals, de Twenot is geen modelbouwvereniging. Dus niet-modelbouw gerelateerde onderwerpen horen niet thuis onder modelbouwnieuws maar onder de Twenot. Misschien is ‘the real deal’ voor veel mensen wat bouwgroep Groningen voor mij is. Het zij zo, je kan een paard wel naar water leiden maar je kan hem niet dwingen om te drinken.

En ja hoor, happen mag:)
 

Alex van de Wetering

FOC-begeleider
Lid van de TWENOT
hmmm....Henry, nou zie ik het......"nieuwsgroep" staat onder het kopje modelbouw. Misschien wilde ik het niet zien, of zit er al lange tijd stof in mn ogen, maar ik dacht dat de nieuwsgroep ooit het hoofdforum was en pas later onder modelbouw is geschoven, toen er langzaam meer sub-forums bijkwamen....of zit ik nou echt te zwammen? Dat zou het meningsverschil met Rob Plas ook kunnen verklaren (?).

En nogmaals, de Twenot is geen modelbouwvereniging.

Dat is bekend.....en ik heb net zoveel interesse in het echte spul als modelbouw.
 

Henry Klom

Lid van de TWENOT
hmmm....Henry, nou zie ik het......"nieuwsgroep" staat onder het kopje modelbouw. Misschien wilde ik het niet zien, of zit er al lange tijd stof in mn ogen, maar ik dacht dat de nieuwsgroep ooit het hoofdforum was en pas later onder modelbouw is geschoven, toen er langzaam meer sub-forums bijkwamen....of zit ik nou echt te zwammen? Dat zou het meningsverschil met Rob Plas ook kunnen verklaren (?).

pff, nou vraag je iets uit een ver en vaag verleden maar altijd is er de scheiding geweest tussen Twenot-fora en Modelbouw-fora. je had de situatie dat door het andere en aparte karakter van de technische en militair historische vragen had die niets van doen hadden met modelbouwnieuws. Maar ze kwamen erin bij gebrek aan een andere plek. Je had namelijk geen aparte nieuwsgroep op deTwenot-fora Daarom is aan de Twenot-fora later 'the real deal' toegevoegd en nog later 'handige links'. In mijn ogen was het opzetten van 'the real deal' een goede en juiste zet omdat dit echt de basis van de Twenot is. Als je 'de Tank' leest dan zie ook dat het accent daar anders ligt dan je zou vermoeden als je alleen het modelbouwforum kent.

Ik ga hier niet uitweiden over dat meningsverschil met Rob Plas dat is te lang geleden. Maar waarom is er een sub-forum voor figuren en is er ook een wedstrijdcategorie voor. Heel simpel, Rob Plas was het bouwen van tanks zat en ging als eerste figuren schilderen dus maakte hij een aparte hoek voor zijn eigen werk.
 

Jakko Westerbeke

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Interesses
Pantservoertuigen, vnl. WOII t/m Golfoorlog
Schalen
 1. 1:35
 2. 1:72
Nu bezig met
1:35 JPK 120 en Churchill AVRE met SBG
als je bijvoorbeeld wilt weten wat de verschillen zijn tussen een Duitse en een Nederlandse Leopard 2A4, dan kan je antwoord in de nieuwsgroep staan.....de real deal, het fotoalbum of misschien zelfs het FOC archief
Dit is waar tags voor bedoeld zijn, maar die hebben de twee problemen dat iemand ze ten eerste überhaupt toe moet voegen, en ten tweede dat ze enigszins consequent gebruikt moeten worden (en hier het bijkomende probleem dat ze natuurlijk helemaal niet op berichten van het oude forum zitten).

oh ja....hier zit nog iemand die graag de desktop gebruikt......wil graag hele sites zien, geen uitgeklede versie. En ook op normaal formaat, niet postzegel formaat.
Ook daar is XenForo erg goed in.

de vraag; ‘hoe maak ik een ruin?’. Het heeft mij heel veel moeite gekost om daarop niet te antwoorden; Men neme een hengst en twee bakstenen…
Ik heb die vraag niet gezien, maar ik denk dat ik me ook heel erg in had moeten houden om hem niet creatief verkeerd te begrijpen.

Ik zie dat het tabblad ‘home’ verdwenen is?
Ja, dat voegde niks wezenlijks toe: Home verwees naar TWENOT-forums en Forums naar TWENOT-forums, dus dan kan er net zo goed eentje helemaal weg. (De bedoeling achter de Home-knop is, denk ik, voor wanneer het forum als deel van een grotere site draait, dat je met die knop dáár uitkomt in plaats van bij de hoofdpagina van de forums.)

niet-modelbouw gerelateerde onderwerpen horen niet thuis onder modelbouwnieuws
Dit is waarom ik bewust gekozen heb om er een kopje „Militaire modelbouw” boven te zetten in plaats van „TWENOT nieuwsgroep” voor de hele categorie te gebruiken.

hmmm....Henry, nou zie ik het......"nieuwsgroep" staat onder het kopje modelbouw. Misschien wilde ik het niet zien, of zit er al lange tijd stof in mn ogen, maar ik dacht dat de nieuwsgroep ooit het hoofdforum was en pas later onder modelbouw is geschoven, toen er langzaam meer sub-forums bijkwamen....of zit ik nou echt te zwammen? Dat zou het meningsverschil met Rob Plas ook kunnen verklaren (?).
Origineel, zo’n 15 jaar geleden, was er weinig meer dan die TWENOT-nieuwsgroep, want dat was in feite de voortzetting onder eigen verenigingsparaplu van het TWENOT-subforum dat een paar jaar eerder op Missing Lynx opgezet was op initiatief van (als ik het me goed herinner) Rob Plas. De naam „TWENOT nieuwsgroep” is dan blijven plakken op het modelbouwdeel, ook nadat „The Real Deal” daarvan afgesplitst was. Zoals ik net al zei heb ik er de categorie „Militaire modelbouw” van gemaakt om het onderscheid tussen de twee duidelijker te maken.
 

Henry Klom

Lid van de TWENOT
Origineel, zo’n 15 jaar geleden, was er weinig meer dan die TWENOT-nieuwsgroep, want dat was in feite de voortzetting onder eigen verenigingsparaplu van het TWENOT-subforum dat een paar jaar eerder op Missing Lynx opgezet was op initiatief van (als ik het me goed herinner) Rob Plas. De naam „TWENOT nieuwsgroep” is dan blijven plakken op het modelbouwdeel, ook nadat „The Real Deal” daarvan afgesplitst was. Zoals ik net al zei heb ik er de categorie „Militaire modelbouw” van gemaakt om het onderscheid tussen de twee duidelijker te maken.

Voor mij is het onderscheid altijd al zo klaar als een klontje geweest, en als ik Alex goed begrijp is bij hem nu ook het kwartje gevallen.

Voor de Missing Links periode bestond het Twenot forum al. En dat is later ondergebracht bij Missing Links omdat dat goedkoper zou zijn maar daarop waren Twenot vereenigingszaken niet bespreekbaar en ging het puur en alleen om de modelbouwaspecten. Na het vertrek op Missing Links hadden we als vereniging weer zeggenschap over de inrichting van het forum. Zodoende konden alle vereenigingszaken op een aparte hoofdgroep gezet worden en voor militaire modelbouw een andere hoofdgroep worden aangemaakt.

Op Missing Links werd het Twenot forum gesloten en het was alleen als archief beschikbaar. Nadat Missing Links overgenomen werd door Tapatalk en de forum software veranderd werd ,verdween het slotje op het ‘Dutch language forum’. Er kan nu weer op gepost worden en als je echt een dood forum wil zien, werp er dan maar eens een blik op.

@alex
Op Missimg Link heb je ook een grote verscheidenheid aan fora. Daar zie een geheel ander soort onderverdeling van subfora. Daar gaat het naar land, periode, taal en schaal. Dat is een onderverdeling die we niet op het Twenot forum gebruiken. Kleine schaal en 1/35 zitten allemaal in in hetzelfde potje en we maken ook geen onderscheid tussen Geallieerd en Duits. Stel nu dat we dat soort onderscheid ook nog eens zouden gaan toepassen op het Twenot modelbouw forum. Dan zou ik je helemaal gelijk geven dat er wel het een en ander bij elkaar geveegd kan worden.
 

Alex van de Wetering

FOC-begeleider
Lid van de TWENOT
Henry.....ja, ik ben wakker. :) Ik was me kennelijk gewoon nooit eerder opgevallen. Ik heb jaren foto's van evenementen in de nieuwsgroep geplaatst....en ook discussies over benamingen en types van voertuigen kan ik me in de nieuwsgroep herinneren, of er dan aan het einde een vraag aan werd verbonden hoe iemand dit in model kon maken, vind ik persoonlijk niet zo'n punt. Wat het niet makkelijker maakt is dan een draadje soms van Real-Deal kan veranderen naar Modelbouw (zoals hiervoor), waardoor het eigenlijk dan naar een ander sub-forum verplaatst zou moeten worden....of toch niet? Daarom vind ik persoonlijk dat die scheiding het alleen maar nodeloos complex maakt.Maar wat buiten kijf staat, is dat er ruimte moet blijven voor het beschrijven/discussieren van 1:1 voertuigen.......en dat je daar absoluut niet aan de schandpaal voor hoeft te worden genageld!

Die historie met Missing-lynx was ik inderdaad alweer vergeten; het hele oude forum kan ik me nog wel herinneren.

Stel nu dat we dat soort onderscheid ook nog eens zouden gaan toepassen op het Twenot modelbouw forum. Dan zou ik je helemaal gelijk geven dat er wel het een en ander bij elkaar geveegd kan worden.

Ja.....inderdaad blij dat we dat onderscheid hier niet hebben!

Dit is waar tags voor bedoeld zijn, maar die hebben de twee problemen dat iemand ze ten eerste überhaupt toe moet voegen, en ten tweede dat ze enigszins consequent gebruikt moeten worden (en hier het bijkomende probleem dat ze natuurlijk helemaal niet op berichten van het oude forum zitten).

Die tags zie ik op andere fora goed werken.....en dat geeft je inderdaad de mogelijkheid om toch een soort extra sub-forum (bijvoorbeeld Bestuurs berichten als zodanig voorzien van tag) opzet te maken zonder fysiek allerlei sub-forums te maken.....en natuurlijk om gericht zoeken te vergemakkelijken. Maar net wat je zegt......dat is mooi als je vanaf scratch een nieuw forum begint, maar niet als je een hele historie zonder tags hebt.
 
Laatst bewerkt:

Jakko Westerbeke

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Interesses
Pantservoertuigen, vnl. WOII t/m Golfoorlog
Schalen
 1. 1:35
 2. 1:72
Nu bezig met
1:35 JPK 120 en Churchill AVRE met SBG
Ik heb jaren foto's van evenementen in de nieuwsgroep geplaatst....
Het ligt nog in mijn bedoeling om daar doorheen te gaan en zulke berichten te verplaatsen naar het juiste subforum.

Wat het niet makkelijker maakt is dan een draadje soms van Real-Deal kan veranderen naar Modelbouw (zoals hiervoor), waardoor het eigenlijk dan naar een ander sub-forum verplaatst zou moeten worden....of toch niet?
Daar is een eenvoudige oplossing voor: een beheerder kan het onderwerp verplaatsen naar het andere forum en een permanente verwijzing achterlaten op de plek waar het origineel stond.

Die historie met Missing-lynx was ik inderdaad alweer vergeten; het hele oude forum kan ik me nog wel herinneren.
Ik wist niet beter of het eerste TWENOT-forum was op Missing Lynx.

Maar net wat je zegt......dat is mooi als je vanaf scratch een nieuw forum begint, maar niet als je een hele historie zonder tags hebt.
Gelet op de hoeveelheid berichten hier is het ondoenlijk om ze na te lopen en er toe te voegen. Nou ja, niet zonder grofweg een peloton vrijwilligers om dat te doen, na eerst goed geïnstrueerd geworden te zijn zodat niet bijvoorbeeld ik een onderwerp benoem as „M4A1” maar jij als „Sherman”, om maar wat te noemen.
 

Henry Klom

Lid van de TWENOT
Ik wist niet beter of het eerste TWENOT-forum was op Missing Lynx.

Een korte Twenot forum chronologie ;

-Eerst kwam er een Twenot-website op het Internet, daaraan werd later een forum toegevoegd onder eigen beheer .
-Daarna bleef de Twenot website bestaan maar het forum zelf werd ondergebracht op Missing Links.
-Het laatste Twenot bericht op Missing Links is; per 01-12-2003 is dit forum vervallen!
-Sinds die tijd is de Twenot-website weer voorzien van een forum die door de Twenot zelf beheerd wordt.

Daar is een eenvoudige oplossing voor: een beheerder kan het onderwerp verplaatsen naar het andere forum en een permanente verwijzing achterlaten op de plek waar het origineel stond.

laten we het even niet moeilijker maken dan het is;

voorbeeld;

Deze vraag stond eerst in het modelbouwnieuws en nu in 'the real deal'. Dus zo werkt zo'n verplaatsing van sub-forum.

Laten we nu niet te krampachtig gaan doen over wat uiteindelijk waar moet komen. Iedereen die een vraag stelt of iets op het forum wil zetten weet of hij dat doet uit een modelbouw oogmerk of niet.

Is iets specifiek een niet-modelbouw vraag is zet die dan in ‘the real deal’ als het om ‘voertuigen’ gaat in de allerbreedste zin en zelfs als het nog iets algemener is.
Voorbeeld;


Heeft het nou echt niks met voertuigen te maken dan is er ook het Twenot-cafe beschikbaar.
Voorbeeld;

Zoekplaatje Schnellboot Nederland

Even voor de duidelijkheid; de rubriek ‘vraag’ in ‘vraag en aanbod’ is toch ook niet bedoeld om (niet)-modelbouwvragen te stellen maar is er alleen voor fysieke spullen die door iemand gezocht worden. Of moeten we dit ook nog gaan uitleggen?

Ik wordt een dus wel beetje appelig van het argument ‘ik zet alles in de modelbouwnieuwsgroep want anders zien mensen het niet’. Wat wil je dan met je vraag denk ik dan, wil je alleen maar gezien worden of zo. Twenot mensen zijn niet blind en zien echt wel waar een nieuwe bericht staat. Als ze daar interesse in hebben dan kijken ze daar echt wel naar. En tegenwoordig met het aparte sub-forum ‘nieuwe berichten’ is het helemaal niet nodig om het hele forum af te zoeken naar nieuwe berichten. Dus dat ‘ik wil gezien worden’ argument is tegenwoordig flauwekul! En als iemand nu echt zo nodig zo graag gezien wil worden, ga dan op Tinder of zo, denk ik dan maar.
 

Alex van de Wetering

FOC-begeleider
Lid van de TWENOT
Gelet op de hoeveelheid berichten hier is het ondoenlijk om ze na te lopen en er toe te voegen. Nou ja, niet zonder grofweg een peloton vrijwilligers om dat te doen, na eerst goed geïnstrueerd geworden te zijn zodat niet bijvoorbeeld ik een onderwerp benoem as „M4A1” maar jij als „Sherman”, om maar wat te noemen.

Jakko, kan jij binnen de software de tags vooraf bepalen? Op die manier kan je de hoeveelheid verschillende tags misschien wat beperken en zo functioneler maken/houden om zo dingen te voorkomen als jouw Sherman/M4A1 voorbeeld (?).
 

Jakko Westerbeke

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Interesses
Pantservoertuigen, vnl. WOII t/m Golfoorlog
Schalen
 1. 1:35
 2. 1:72
Nu bezig met
1:35 JPK 120 en Churchill AVRE met SBG
Nee. Ik kan wel de tags beheren (naam veranderen, verwijderen e.d.) maar niet een vaste lijst ervan bepalen. Dat zou überhaupt erg onhandig zijn, want het betekent dat we bijvoorbeeld alle redelijk te verwachten woorden van tevoren in de taglijst moeten steken. En dan zal je zien dat je natuurlijk nét de Sd.Kfz.5342 of de M59A3B1 vergeet, waar iemand dan een onderwerp over gaat openen :)
 

Alex van de Wetering

FOC-begeleider
Lid van de TWENOT
En dan zal je zien dat je natuurlijk nét de Sd.Kfz.5342 of de M59A3B1 vergeet, waar iemand dan een onderwerp over gaat openen
Ja, daar heb je gelijk in. Om nog maar te zwijgen over schrijffouten als mensen een tag aanmaken.
Die tags kunnen een nuttige toevoeging zijn, maar ik denk dat het niet meevalt om alle gebruikers hierin op te leiden om het werk voor de moderators te beperken en het systeem nuttig en werkbaar te maken.

Ik heb ook forums gezien waar de tags worden gebruikt voor meer algemene termen.....die echter niet zo snel in de tekst van de berichten zelf voorkomen en dus niet met de gewone zoekfunctie te vinden zijn. Ik bedoel dan tags als "Evenement", "museum", "bestuur", "modelbouwtips" Misschien ook een overweging??? Sd.Kfz.5342 kan je dan "gewoon" vinden via de zoekfunctie, maar als je foto's wilt zien van evenementen, dan kan je de tag gebruiken.

Laten we nu niet te krampachtig gaan doen over wat uiteindelijk waar moet komen. Iedereen die een vraag stelt of iets op het forum wil zetten weet of hij dat doet uit een modelbouw oogmerk of niet.
Henry, ik snap dat je hier appelig van wordt, maar ik hoop toch ook vooral dat andere gebruikers hun mening over de onderverdeling van het forum en sub-forums willen geven, want niet iedereen ziet het zoals jij of zoals ik. Peter gaf bijvoorbeeld eerder al aan dat hij juist wat meer sub-forums zou willen zien.
Bij een snelle blik op de nieuwsgroep berichten van de afgelopen maanden, zie je toch dat grofweg 30% van de berichten eigenlijk in een ander sub-forum thuishoort.....veel daarvan in "real deal", maar er staan bijvoorbeeld ook berichten van het bestuur in. Waarom? misschien omdat mensen net als ik een beetje hebben zitten slapen en niet door hebben dat de nieuwsgroep niet meer het algemene forum is wat het vroeger was......en dat er wel behoefte bestaat naar zo'n algemeen (hoofd) forum......of omdat mensen toch weten dat de nieuwsgroep een sub-forum is wat het meest gelezen wordt.
Natuurlijk kun je daarmee doen wat je wil.....misschien is het allemaal niet zo erg en kunnen we gewoon zo doorgaan zoals het is/was, of misschien is dit het juist het moment om het wat meer te stroomlijnen, zonder dat Jakko hiervoor dagelijks berichten moet verplaatsen(?)
 

Jakko Westerbeke

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Interesses
Pantservoertuigen, vnl. WOII t/m Golfoorlog
Schalen
 1. 1:35
 2. 1:72
Nu bezig met
1:35 JPK 120 en Churchill AVRE met SBG
Die tags kunnen een nuttige toevoeging zijn, maar ik denk dat het niet meevalt om alle gebruikers hierin op te leiden om het werk voor de moderators te beperken en het systeem nuttig en werkbaar te maken.
Ze zullen op zich goed werken als mensen gewoon een paar tags toevoegen waarvan ze denken dat ze van toepassing zijn. Je krijgt dan wel dat de één vindt dat „geallieerd sherman tank” geschikt is en een ander „amerikaans m4a1 tank” voor eigenlijk precies hetzelfde onderwerp, maar dat houd je toch. Gelukkig kun je ook tags toevoegen aan andermans onderwerpen, dus als jij vindt dat er iets ontbreekt, dan voeg je ze gewoon even toe :)

Qua spelfouten heb je gelijk: Normandië en Normandie zullen als aparte tags gezien worden (vermoed ik), en ik vraag me af of de zoekfunctie van het forum slim genoeg is om door te hebben dat die als synoniem gelden ondanks de spelfout in de tweede. (M’n computer doet dat wel goed, maar Apple heeft denk ik ietsje meer programmeurs zitten dan XenForo om te zorgen dat zulk soort dingen werken zoals gewone mensen verwachten.)

misschien is het allemaal niet zo erg en kunnen we gewoon zo doorgaan zoals het is/was, of misschien is dit het juist het moment om het wat meer te stroomlijnen, zonder dat Jakko hiervoor dagelijks berichten moet verplaatsen(?)
Een bericht verplaatsen is een paar keer klikken, dat vind ik geen punt om te zorgen dat dingen op de best passende plek staan. Nu geef ik ronduit toe dat ik zeker meer vind dan dan sommige vroegere moderators/beheerders dat berichten op de „juiste” plek horen te staan, en dus veel eerder geneigd ben om ze dan ook te verplaatsen als ik er zie in duidelijk het „verkeerde” forum :)
 

Johannes Haspels

Lid van de TWENOT
Schalen
 1. 1:35
Nu bezig met
Sd.Kfz. 251's
Suggesties voor "the Real Deal" :
 • Voertuigen & Militaria 1:1
 • Voertuigen & Militaria niet modelbouw

Aber Peterchen ... tegen de tijd dat je op dát forum terecht komt, ben je echt niet meer op zoek naar een spontane kinderwagen of een zakje ballonnetjes.
In dat geval zou ik zelf kiezen voor 'gewoon' :
* 1:1
* niet modelbouw


@alex
Op Missimg Link heb je ook een grote verscheidenheid aan fora. Daar zie een geheel ander soort onderverdeling van subfora. Daar gaat het naar land, periode, taal en schaal. Dat is een onderverdeling die we niet op het Twenot forum gebruiken. ...

Met de Handige Links wilde ik toentertijd ongeveer die kant op. Toen ik daarmee begon, merkte ik al gauw dat een dergelijke tank - zoals de Sherman of Panzer-IV - voor mij juist de reden was om te differentiëren. Dát maakt 't wat mij betreft dan ook een bibliotheek. Wel werd het voor mij organisatorisch lastig voor geallieerde voertuigen; ik had en heb te weinig kennis van geallieerd spul.

Is het handig om een HL 2.0 te verdelen onder een handvol gemotiveerde en twenot-geschoeide vrijwilligers uit te besteden ?
Wellicht forum-rechten toekennen aan, laten we zeggen, 10 gemotiveerde vrijwilligers ? Elk z'n eigen land over alle periodes. Dus elke vrijwillige bibliothecaris plaatst z'n eigen Land-topic en vult deze in met voertuigen-posts. Indeling staat natuurlijk geheel vrij.

Lijkt me het proberen waard. :)
 
Laatst bewerkt:

Jakko Westerbeke

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Interesses
Pantservoertuigen, vnl. WOII t/m Golfoorlog
Schalen
 1. 1:35
 2. 1:72
Nu bezig met
1:35 JPK 120 en Churchill AVRE met SBG
In dat geval zou ik zelf kiezen voor 'gewoon' :
* 1:1
* niet modelbouw
Ik zit te denken dat Militaire voertuigen en -geschiedenis een goede naam is.

Met de Handige Links wilde ik toentertijd ongeveer die kant op. Toen ik daarmee begon, merkte ik al gauw dat een dergelijke tank - zoals de Sherman of Panzer-IV - voor mij juist de reden was om te differentiëren. Dát maakt 't wat mij betreft dan ook een bibliotheek. Wel werd het voor mij organisatorisch lastig voor geallieerde voertuigen; ik had en heb te weinig kennis van geallieerd spul.
Dat is altijd een beetje een punt: je moet genoeg (mensen met) kennis hebben om alles goed in te delen zodat het ook weer vindbaar is.

Is het handig om een HL 2.0 te verdelen onder een handvol gemotiveerde en twenot-geschoeide vrijwilligers uit te besteden ?
25 jaar ervaring met mensen op het Internet proberen te motiveren om dingen te doen, levert mij de volgende conclusie op: Doe het zelf, anders doet niemand het (dit vooral omdat mensen die zeggen wat te gaan doen, het meestal al snel af laten weten).
 

Henry Klom

Lid van de TWENOT
Ik zit te denken dat Militaire voertuigen en -geschiedenis een goede naam is.

Dat vind ik wel een aardige die de lading behoorlijk dekt:)

Maar nu we toch aan het brainstormen zijn over nieuwe namen....gelet op de discussie met Alex waaruit bleek dat de huidige benaming ; 'Twenot Nieuwsgroep' voor verwarring zorgt, zou het wat zijn om die te hernoemen tot bv 'Modelbouwnieuws' ?

Die oude naam, die op Missing Links nog gebruikt werd, dekt niet meer echt de lading, nu we alle sub-forums hebben.

Een bericht verplaatsen is een paar keer klikken, dat vind ik geen punt om te zorgen dat dingen op de best passende plek staan. Nu geef ik ronduit toe dat ik zeker meer vind dan dan sommige vroegere moderators/beheerders dat berichten op de „juiste” plek horen te staan, en dus veel eerder geneigd ben om ze dan ook te verplaatsen als ik er zie in duidelijk het „verkeerde” forum

Daar kan ik nou blij van worden:)


Is het handig om een HL 2.0 te verdelen onder een handvol gemotiveerde en twenot-geschoeide vrijwilligers uit te besteden ?

Uhm, zullen eerst eens kijken hoeveel er nog werkt aan oude links op HL 1.0? Dan hebben we nog even tijd om een leuk plan te bedenken hoe en of een eventuele HL 2.0 opgezet kan worden.
 

Jakko Westerbeke

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Interesses
Pantservoertuigen, vnl. WOII t/m Golfoorlog
Schalen
 1. 1:35
 2. 1:72
Nu bezig met
1:35 JPK 120 en Churchill AVRE met SBG
Dat vind ik wel een aardige die de lading behoorlijk dekt:)
Iemand bezwaar? Zo nee, dan pas ik de naam binnenkort een keer aan.

Maar nu we toch aan het brainstormen zijn over nieuwe namen....gelet op de discussie met Alex waaruit bleek dat de huidige benaming ; 'Twenot Nieuwsgroep' voor verwarring zorgt, zou het wat zijn om die te hernoemen tot bv 'Modelbouwnieuws' ?
Ik zou er dan toch niet het woord „nieuws” in gebruiken, want het is het algemene modelbouwforum, voor nieuws, vragen, tips en trucs, enz.

Daar kan ik nou blij van worden:)
Ik ben ook de oude berichten door aan het spitten om er te verplaatsen naar „betere” subforums. Dat is best wat werk, maar ik heb ondertussen de Nieuwsgroep van 362 naar 331 pagina’s teruggebracht (en The Real Deal uitgebreid met het verschil tussen die twee, min een paar berichten).
 

Henry Klom

Lid van de TWENOT
Ik zou er dan toch niet het woord „nieuws” in gebruiken, want het is het algemene modelbouwforum, voor nieuws, vragen, tips en trucs, enz.

OK, daar heb je wel een punt, dus 'nieuws' gaan we niet opnieuw gebruiken.

Ik gooi maar eens wat op;

 • Modelbouw algemeen
 • Algemene modelbouwzaken
 • Bouwdozen en veel meer of 'Modelbouw en meer'
 • Het plakhoekje..

Peter heb jij nog suggesties?
 

Niels Henkemans

Lid van de TWENOT
Okee, dit heeft niet direct te maken met het forum zelf.... In m'n browsers maak ik graag gebruik van een balk met favorieten. Om ruimte te besparen kan je die snelkoppelingen reduceren tot een pictogram, maar in tegenstelling tot veel websites heeft het forum geen specifiek logo. Zou dat kunnen worden toegevoegd?
 

Jakko Westerbeke

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Interesses
Pantservoertuigen, vnl. WOII t/m Golfoorlog
Schalen
 1. 1:35
 2. 1:72
Nu bezig met
1:35 JPK 120 en Churchill AVRE met SBG
Niet door mij, maar ik kan de technisch beheerder eens aan z’n jas trekken.
 

Peter van Dijk

Lid van de TWENOT
Interesses
WW2 in Europa
WW1 Gevleugeld Oorlogstuig
What If, SciFi, Fantasy
Nu bezig met
1:35 M-110
Heb geen suggesties nu.

voor beide voorgestelde naamsveranderingen teken ik voor akkoord namelijk :

the real deal : Militaire Voertuigen en Geschiedenis.
twenot nieuwsgroep : Modelbouw Algemeen
 
Bovenaan