Mededeling Veelvoorkomend probleem: „Ik kan geen privéconversatie (‘PB’) beginnen met een forumlid!”

Jakko Westerbeke

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Interesses
Pantservoertuigen, vnl. WOII t/m Golfoorlog
Schalen
  1. 1:35
  2. 1:72
Nu bezig met
1:35 M2 half-track en Israëlische M247 DIVADS
Het gebeurt nogal vaak dat er problemen zijn met het beginnen van een privéconversatie („privébericht” of „PB” in de termen van het oude forum). Dit ligt bijna nooit aan de afzender, maar zo goed als altijd aan dat de ontvanger z’n privacy-instellingen zo heeft staan, dat niemand een privéconversaties met hem mag beginnen.

Het probleem is dat deze instelling standaard op „Niemand” staat, wat betekent dat iedereen hem zelf zal moeten veranderen om bereikbaar te zijn.

Om dit te doen klik je rechtsboven in beeld op je naam. Er zal een menu uitklappen waar links, bijna onderin, de optie „Privacy” staat:

Naar de privacy-instellingen.jpg

Je wordt dan naar een nieuw scherm gebracht waar onderin deze opties staan:

Privacy-instellingen.jpg

„Leden” betekent hier: gebruikers van het forum die ook ingelogd zijn.

Als je toch op deze pagina bent, loop dan gelijk even de andere privacy-instellingen na.

Klik op de knop „Opslaan” onderaan de pagina wanneer je alles naar wens ingesteld hebt.
 
Wanneer je een privéconversatie wil beginnen met iemand die er geen kan ontvangen, is het waarschijnlijk het beste om die er op een andere manier op attent te maken. Wil je bijvoorbeeld een privéreactie op een normaal bericht geven, dan zou je in het onderwerp waar het om gaat, een berichtje kunnen plaatsen met de opmerking dat de betreffende persoon geen privéconversaties kan ontvangen (met bijvoorbeeld een link naar dit onderwerp erbij, als oplossing 🙂).
 
Terug
Bovenaan