Normandië FOC

John Kooyman

Lid van de TWENOT
He willem ik ben echt verbaasd ik had niet verwacht dat er nog meer mensen zouden zijn die interesse hebben in de great war.
natuurlijk ken ik er wel een paar maar niet zoveel. Een groepsbouw lijkt me heel leuk en ik zou daar zeker aan mee doen. Als het zover mocht komen.


John
 

Martin Dogger

Lid van de TWENOT
Dag heren,

even ter info voor mij, en wellicht tegen beter weten in. Maar moet je met een 100% nieuwe kit starten voor deze FOC? Ik ben namelijk weer wat aan het neuzen op het forum, en heb wel weer zin om te bouwen. En laat er nu nog ergens een M4 liggen, uit een vorige FOC :) :rofl: ...

Hartelijke groet, Martin
 

Richard Cramer

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Ha die Martin,

Normaliter zou ik kunnen gaan dimdammen of je de kit al- dan niet 25% gebouwd hebt, maar in dit geval zeg ik prima: een betere motivatie kan jij je niet wensen ;) ...

groeten, Richard.
 

Martin Dogger

Lid van de TWENOT
Ha die Richard,

De kit is zeker voor meer dan 25% gebouwd. Draadje staat hier in het fotoalbum. Kun je hem verplaatsen naar de FOC pagina? Nieuw draadje kan ook maar er staat mijns inziens waardevolle informatie in.

Groeten, MartinD
 

Peter van Dijk

Lid van de TWENOT
Interesses
WW2 in Europa
WW1 Gevleugeld Oorlogstuig
What If, SciFi, Fantasy
Nu bezig met
1:35 Romfell AC
Hoi Herdenkingsbouwers ;)

ben een tijdje geleden dus ook hier binnen komen stampen met een Duits StormHowitzertje,
en wil toch nog even alle deelnemers (ook diegene zonder verslag) veel inspiratie en plezier toewensen.
bravo_zpse8aefded.gif


We bouwen per slot voor de herdenking van een groots gebeuren waarbij vele jonge mensen zich
hebben opgeofferd voor een zaak waar ze in geloofden.

Wanneer je bouwt... bedenk daarbij eens hoe het was toen in 1944...

groeten,
Peter
 

Ronald Schoenmakers

Lid van de TWENOT
Medeplakkers

Ondanks dat ik de eindstreep niet gehaald heb (voor de gestelde deadline)
Wil ik toch wel graag weten wie nu de glorieuze winnaar is van de Normandie FOC

Misschien heb ik het gemist, want ik zit in een gigantische bouwdip en heb sinds kort ook wat andere bezigheden erbij, en ik kijk ook niet veel meer op dit forum.

greetz Ronald
 

EricReist

Lid van de TWENOT
Hoi Ronald,

Twee zielen een gedachte...
Ik had deze vraag in het cafe geplaatst, en ik lees zojuist dat JW Stokkers de FOC gewonnen heeft met een figuur. Nu stond er eerder wel een topic van hem in de FOC met Max Wünsche (meen ik) maar zonder foto's.

Beetje jammer dat een Forum Online Contest zonder enige Forum Online Foto's gewonnen kan worden dus dat mag van mij wel een vereiste worden voor volgende FOCs :!:

20090704_153347_useless_thread-.jpg

NB dit is Leonard Pearce, niet Max Wünsche
 

Willem Visser

Lid van de TWENOT
Schalen
  1. 1:16
  2. 1:35
Nu bezig met
Berlijn diorama 21 cm Mörser
1:16 Luchs
1:16 Stug (voorpret)
Tja, de FOC was er toch om van elkaar te leren en inzicht te geven in bouwwijzen, schilderstechnieken en kennis te delen?

ik had meegedaan met deze FOC, foto's geplaatst en een eindproduct neergezet. Maar er was al door Richard gesteld dat de beoordeling in Overloon zou plaatsvinden. Dat was de reden dat mijn inzending niet beoordeeld kon worden want ik had niet de mogelijkheid om in Overloon te zijn of mijn model mee te geven aan anderen.

Het uitblijven van resultaten van de FOC en kunnen winnen zonder foto's of updates te plaatsen zet mij wel aan het denken over toekomstige deelname. Ik weet het: "dan doe je toch niet mee .....".

Hartelijke groet,
Willem
 

Bruce Oomen

Lid van de TWENOT
Heren, houd er wel rekening mee dat dit geen reguliere FOC was, meer een thema bouw, al dan niet voor/door/ism het museum?Bruce
 

Herman Haverhals

Lid van de TWENOT
Interesses
WWII
Bruce Oomen zei:
Heren, houd er wel rekening mee dat dit geen reguliere FOC was, meer een thema bouw, al dan niet voor/door/ism het museum?
Bruce
Heren,

Als dit een bouwthema FOC was hoe kan het dan zijn dat een figuren dio (weliswaar goed gedaan) winnen!
Met name daar dit dio geen enkele verwijziging heeft naar Normandy? (had overal kunnen plaatsvinden)
Dit element had de Jury zich wel zwaarder moeten mee laten wegen...

En eens bij een FOC horen ook foto verslagen online....(ook dit had moeten mee wegen)

Herman
 

Bruce Oomen

Lid van de TWENOT
Herman, ik denk dat je me verkeerd hebt begrepen. het bouwen is niet het thema maar ik bedoelde meer een groepsbouw met als thema/ onderwerp Normandie.
Bruce
 
Mij maakt het niet uit, ten eerste was ik toch niet klaar.

Ik vind het leuk om iets te bouwen met een onderwerp die ik niet zelf heb bedacht. En de foto's en de work in progress threads vind ik heerlijk en leerzaam om te lezen.
 
Marc Pleijsier zei:
Mij maakt het niet uit, ...

Ben ik niet met je eens,

als je melding maakt, maakt het je dus wel uit,

en volgens mij is er in het verleden meerdere malen op gehamerd dat je vooral middels foto's en aanverwant materiaal je vooruitgang zou tonen.
Opa's oma's, broers neven en nichten activeren voor de foto's...
Dit zodat het vooral een uitwisseling van technieken en tips zou zijn. Sorry, maar volgens mij is er niet één stap in beeld geweest.

Marc Pleijsier zei:
En de foto's en de work in progress threads vind ik heerlijk en leerzaam om te lezen.

Ben dus benieuwd wat je geleerd hebt uit het topic van de winnaar van de Normandië FOC.

Daarbij lees ik ook dat er nog meer mensen zijn met andere argumenten zoals Eric en Willem.
Niets persoonlijks tegen niemand, maar volgens mij staat de FOC verder van zijn zijn doel als waar hij ooit voor bedacht is,
er zijn een aantal bouwers die veel tijd en aandacht in hun werk hebben gestoken en dit ook stap voor stap gedeeld hebben met de rest,
alleen daar al zou je meer dan een streep voor mogen hebben voor mij, ongeacht of je de eindstreep haalt...

R.
 

Willem Visser

Lid van de TWENOT
Schalen
  1. 1:16
  2. 1:35
Nu bezig met
Berlijn diorama 21 cm Mörser
1:16 Luchs
1:16 Stug (voorpret)
Rico:
LikE! (maal drie dus :rofl: )
en nu maar hopen dat de geschiedenis zich niet herhaalt en zoals je eerder is overkomen op dit forum en je in je onderschrift beschrijft :
Ik ben gecensureerd zonder dat ik het wist,
big brother is watching you...


Hartelijke groet,
Willem
 

Ronald Schoenmakers

Lid van de TWENOT
Ik heb nog eens even de voorgaande correspondentie door gekeken (misschien had ik dat even eerder moeten doen )
en er staat inderdaad dat deze FOC niet een echte FOC (?) is maar eigenlijk een Thema bouw die Normandie FOC is genoemd

Ik ging er een beetje van uit dat het een normale FOC was,die opgehangen was aan de Overloon bijeenkomst
dus ik was gisteren een beetje verbaasd toen ik las dat een inzending gewonnen had waarvan niets aan info terug te vinden is .
Terwijl er prachtige inzendingen waren die uitgebreid staan gedocumenteerd.

Wat dat betreft ben ik het met de post van Rico en anderen wel eens.

Wat ik wel een beetje jammer vind is dat de uitslag uiteindelijk in een achteraf zinnetje op het twenot cafe staat vermeld .
zonder foto of iets dergelijks
En op het FOC Normandie topic niets is te vinden

Maar goed !
J.W, Gefeliciteerd
Maar ik zou toch graag wel een fotootje zien van de winnende inzending
Want als ik de concurrentie zie ,moet het wel heel wat wezen .

greetz Ronald
 
A

Anonymous

Wat mij opvalt, in algemene bewoording en niet op de persoon, is de mate van lezen of misschien juist niet lezen. Hetzelfde valt me op m.b.t. de vraagstelling over Overloon/Militracks wat ik in het café-deel al heb uitgelegd. Vorig jaar hebben we de soortgelijke opzet gehad m.b.t. de FOC en ook toen de gelijke voorwaarden als dit jaar. Ook toen is uitleg gegeven dat wij als Twenot 1x per jaar m.b.t. Overloon bijeenkomst een andere opzet doen dan de regelurie FOC die dus online de winnaar gekozen krijgt.

Omdat, uit ervaring, is gebleken dat de Overloon bijeenkomst breder wordt bezocht dan de andere 2 hebben we, ook in De Tank meerdere keren beschreven en ook vorig jaar, dat de winnaar op Overloon gekozen wordt en je ook als niet actief forumgebruiker, rekensom makende dat we een 800 leden hebben waarvan een kleine 100- actief is op het forum (van dit aantal is ook maar weer een heel klein deel actie op modelbouwgebied, maar ook het deel van onze Twenotleden die ook modelbouwactief is maar niet online komt, de kans geven om aan deze zgnd.FOC (of als het beter is thema) mee te doen. Dus deze FOC/thema heeft niet de specifieke eis/voorwaarde om je modellen, als je tenminste mee wil doen voor de eeuwige roem en eer zoals met de reglurie FOC dus wel is, online neer te zetten. We doen dit ook als extra trigger om onze leden naar Overloon te halen. Dus ja dit is, en dat is bekend gemaakt in De Tank en online, dat ook dit jaar weer een gelijk karakter heeft als de Overloon FOC (misschien even goed te melden dat de winnaar daar, lees Ditmar Tabben met zijn fantastische Bloedbeek diorama, ook pas nadien zien inzending publiek heeft gemaakt.) Heb niet het idee gehad dat daar enige "discussie" over is geweest nadien. En dit is ook allemaal correct m.b.t. de geldende voorwaarden voor deze FOC/Thema m.b.tl. de Overloon bijeenkomst. Dus goede mensen van te voren gewoon ook even goed lezen en de voorwaarden tot je nemen. De volgende FOC is weer het regelurie traject met online foto's laten zien en online de winnaar word gekozen.

Ik heb tussentijds mijn thema moeten aanpassen omdat het gekozen gezicht bij het figuur niet, voor mij passend genoeg was, en heb een andere opzet gekozen. Ik plaats over het algemeen geen tot weinig foto's en al helemaal niet voor de FOC/Thema m.b.t. de Overloon bijeenkomst om de doodeenvoudige reden dat ik voor die bijeenkomst elke dag wel een aantal uurtjes bezig ben met regelen, regelen, beantwoorden van mails/pb's/contacten met museum Overloon/handelaren/fac.dienst Overloon museum/etc.etc.! Het regelen van zo'n soort event is niet even iets, doe het trouwens graag hoor ;) , wat zo ff in 2 tellen is geregeld. Dus de spaarzame tijd die ik dan nog heb besteeds ik aan mijn inzending en heb dan ff echt geen zin om foto's te maken ook niet omdat de voorwaarden voor deze thema/foc dat toelaten om niet te doen. Denk dat Richard vorig jaar en ook dit jaar het allemaal weer prima heeft geregeld en alle voorwaarden waren vooraf duidelijk en hadden voor ieder ook duidelijk kunnen zijn.

Goed mijn inzending, foto's zijn wat blurr maar goed had men maar naar Overloon moeten komen ;) Mijn camera is ook niet de meest hightec die er is trouwensAlpine figuren
Alles met Vallejo/AK en in combi met olie
Sokkel via JADE
struiken Mininatur en MK35
naamplaatje zelf homemade met printer en glossvernis voor papier

Die die mij kennen weten dat mijn modellen altijd historisch moeten kloppen, liefst 100%, en dit is de 1'e aanvalsdag van de HJ-Div. in Normandië in de Caen regio nadat ze met de nodige vertraging zijn aangekomen. De oorzaak/reden hiervoor zijn volop te lezen in de historische boeken m.b.t. Normandië.

Dus bij een komende FOC gaan weer de normale FOC voorwaarden gelden.
Gr.JW
 
A

Anonymous

Herman Haverhals zei:
Bruce Oomen zei:
Heren, houd er wel rekening mee dat dit geen reguliere FOC was, meer een thema bouw, al dan niet voor/door/ism het museum?
Bruce
Heren,

Als dit een bouwthema FOC was hoe kan het dan zijn dat een figuren dio (weliswaar goed gedaan) winnen!
Met name daar dit dio geen enkele verwijziging heeft naar Normandy? (had overal kunnen plaatsvinden)
Dit element had de Jury zich wel zwaarder moeten mee laten wegen...

En eens bij een FOC horen ook foto verslagen online....(ook dit had moeten mee wegen)

Herman


Herman als dit over mijn inzending gaat dan misschien even mijn naamplaatje goed lezen?

Gr.JW
 
j.w.stokkers zei:
...maar goed had men maar naar Overloon moeten komen ...

J.W.,

niet iedereen is in de gelukkige positie om naar Overloon af te kunnen reizen.

net als de zovelen die niet online komen zijn er zovelen die wel online komen en graag wat work in progress hadden gezien in je topic.
Dat geldt voor mij ook als er een stukje over in de tank zou komen. Ook dan zie ik graag net een paar stappen meer dan de eindfoto's...

Een topic voorzien van een foto en wat tekst kost net zoveel tijd als de lap tekst hierboven en de lappen elders op het forum.

Neemt niet weg dat je lap tekst zeker klopt en dat sommigen, waaronder ik, beter hadden moeten lezen, waarvoor mijn excuus.

Ik was en blijf van mening dat je zeker met dit soort dingen meer tips en tricks met elkaar had mogen delen.
Elke FOC / groepsbouw of wat voor contest dan ook is in den beginne iets om van elkaar te leren.
Naar mijn idee zakt dit zoals gezegd toch steeds verder weg, wat ik erg jammer vind.

Maar goed, op naar een volgende FOC, die ene met de foto's en vol online,

R.
 
A

Anonymous

Rico, denk als je mij zou kennen je de tekst "m.b.t. naar Overloon komen vooral met een dikke knipoog moet zien. Ook ik ben niet in de gelegenheid om naar alle events in het land te gaan anders dan die van de Twenot. Misschien ga ik binnenkort wel x stuk tekst schrijven m.b.t. mijn inzending. Ik heb op later moment Ditmar deze vraag ook zelf gesteld. En heeft vorig jaar een mooi stuk gestaan in De Tank over zijn diorama. Maar wat ik al aangaf m.b.t. mijn inzending, vooraf, wil ik de tijd die ik heb (heb ook nog wel wat anders te doen dan Twenot/Overloon en modelbouw ;) ) gebruiken om iets neer te zetten. De voorbereidingen m.b.t. Overloon zijn redelijk intensief en ben dan ook pas vorige week weer wat aan de hobby begonnen.

De teksten heb ik trouwens de afgelopen week en vanavond hier neergezet om aantal zaken, die trouwens al duidelijk waren wat ik aangaf, nogmaals te verhelderen. Als men mij beetje heeft gevolgd de weken/maanden voor Overloon zijn nagenoeg mijn enige berichten hier en in De Tank m.b.t. Overloon geweest omdat ik dat nou net ff wat belangrijker vindt. En ik geef graag nogmaals een heldere en duidelijke uitleg over de FOC en over onze samenwerking m.b.t. Militracks.

Verder heb ik deze FOC wat van de zijkant gevolgd en was ik wat dat aangaat aangenaam verrast met mijn overwinning. Mijn eigen favoriet en gedoodverfde winnaar was die van Boris trouwens. Maar goed ik was geen jury.

Verder hoef je mij nergens je excuus voor aan te bieden want ik zie dit alles nog steeds als 1 grote hobby en wat ik vooral allemaal niet al te serieus neem (voordat hier weer vragen over zouden ontstaan, ik neem de hobby als zijnde hobby en niet meer of minder.) Het is plastic met een laagje verf voor mij waar ik plezier aanbeleef maar de sociale contacten zijn voor mij vele malen waardevoller dan het winnen van een FOC Normandië.

Gr.JW
 

Oscar Becker

Lid van de TWENOT
Interesses
WW2
Schalen
  1. 1:35
hmmm ok. Ik krijg er nog niet helemaal een warm gevoel van maar het is me wel helemaal duidelijk. :rofl:

En netjes meningen uitgewisseld, top. Tot de volgende Foc, ik werk nog even door aan mn Luchs.

Groeten
Oscar
 
A

Anonymous

Oscar Becker zei:
hmmm ok. Ik krijg er nog niet helemaal een warm gevoel van maar het is me wel helemaal duidelijk. :rofl:

En netjes meningen uitgewisseld, top. Tot de volgende Foc, ik werk nog even door aan mn Luchs.

Groeten
Oscar

Hoeft ook niet Oscar het is net zoals in het echte leven je kan nooit 100% alles en iedereen tevreden maken. Als je het op manier "a" doet is er wel wat op- en aan te merken, als je het op manier "b" doet is er wel wat op- en aan te merken. Als ik een systeem had waarbij ik het iederéén naar de zin kon maken had ik nu waarschijnlijk een Nobelprijs op de schoorsteenmantel staan, dikke bak onder mijn kont, 2'e huis op Ibiza en 300 dagen vakantie. Maar ja toen ontwaakte ik uit mijn slaap en was het maar een droom :( .

De zomer komt eraan en dan worden we allemaal vanzelf wel warm ;) ;) het is maar een hobby, geniet hiervan en hoop je Luchs binnenkort ergens te mogen zien.

Gr.JW
 
A

Anonymous

Oscar Becker zei:
Komt goed ;)

Oscar

Ps hij stond in Overloon hoor :D

Weet ik heb hem gezien, elkaar ook nog kort even gesproken, maar hij moet nog af toch ;) ;)

Gr.JW
 
Bovenaan