Laden van een Panther

Eindelijk heb ik na jaren weer een dio af; ditmaal de steel wheel Panther van Dragon tijdens het laden op een trein.
Op de meeste dio's en foto's die ik als inspiratie bekeek staan de voertuigen statisch op treinwagons alsof ze al geladen zijn.
Mijn idee was alleen om het laden van een Panther een zekere dynamiek proberen te geven. Vandaar de schuine, excentrische plaatsing op de wagon.
Ik heb daarbij niet gekozen voor een specifieke locatie of slagveld maar dat aan de kijker gelaten om zelf een voorstelling bij te maken.
(n.b. Misschien dat sommigen het Wiking logo op de Panther zullen herkennen wat de interpretatie al iets zou kunnen specificeren :). )

Dio basis is trouwens bluefoam met daarop vrijwel alleen maar Dragon kits (SSY, in 2-en gezaagd, spoor en Panther) volledig geverfd met acrylics.

Groet, Erwin

IMG_0434.jpgIMG_0437.jpgIMG_0468.jpgIMG_0471.jpg

Ik heb niet al te veel foto's van de bouw maar hieronder nog enkele die een idee geven van de uitvoering... veel passen en meten om daarna te kunnen krassen, zagen en snijden.

IMG_2363.JPGIMG_2398.JPGIMG_3231.JPGIMG_3255.JPG

En de Panther zelf; voorzien van Atak Zimmerit, wat extra PE-schürtzen en nog wat kleine details.

IMG_3256.JPG
 

Elco Elings

Lid van de TWENOT
Hi Erwin,

Mooi dio hoor! Je kan zien dat er veel aandacht aan is besteed wat het leuk maakt om naar te kijken. Er gebeurd genoeg wat essentieel is voor een dio. Wellicht had je het oprijden van de Panther iets meer uit kunnen diepen door de panther crew wat "actiever" te maken. Hoofdje commandant meer naar beneden laten kijken die naar zijn gids kijkt en de chauffeur zijn hoofd wat laten draaien en geconcentreerd bezig is (die ziet terwijl die bezig is niks en rijd op aanwijzingen..)

Dit zijn zomaar wat dingen (en meer) waar ik je niet mee ga vermoeien wat me zo te binnen schieten wellicht omdat ik het zelf veel heb gedaan bij defensie.

Wat ik zal zei een leuk dio om naar te kijken, klasse!
 
Bovenaan