IBG's Fiat 508

Status
Niet open voor verdere reacties.

Bas Slaats

TWENOT-bestuurslid
Lid van de TWENOT
Hallo allen,

had deze al aangekondigd op FB, maar bij deze ook op het forum te bewonderen. Dit is IBG's Fiat 508. Een mooie, maar delicate kit. Wel uit oost Europa, maar mijlenver boven menig ander merk van aldaar. (zie hier voor details: http://henk.fox3000.com/ibg.htm Eerst maar even wat het moet gaan worden.en de bijbehorende foto's, stand hedenochtend:De motor laat ik er uit. Veel te mooi om te verstoppen.Vermoedelijk zet ik er een Duitse chauffeur in, dan kan ik ook mee doen op het Braille forum met de groupsbuild aldaar.
http://www.network54.com/Forum/4721...MPETITION+2016-17+-+NEW+OWNERS+-+Week+3+of+28

gr Bas
 

Richard Cramer

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Ha die Bas,

Mooi karretje, alhoewel ik in eerste instantie niet in de gaten had dat het hier om een 1/72 model ging :nouja: :oeps: ... Zou ik wel moeten weten, gezien het feit dat jij vrijwel niets anders bouwt.

Op de foto van "the real deal" lijkt het me dat de wagen dezelfde wielen heeft als een Gaz 67. Je model heeft duidelijk andere wielen (waarvan ik persoonlijk het detail niet zo scherp vind, ook al is dit dus brailleschaal), ga je deze nog vervangen?

Ik blijf 'm in ieder geval volgen. Succes!

Groeten, Richard.
 

Bas Slaats

TWENOT-bestuurslid
Lid van de TWENOT
Hallo Richard, bedankt voor je reactie. De wielen zijn inderdaad een van de zwakkere punten van dit model. (de foto is trouwens van een latere uitvoering) Ik weet dat er een Part Pe set is voor dit model, maar dan wordt alles nog fragieler. Met wat schuur en zaagwerk is er toch wel iets mee te doen. Out of de box is meer dan voldoende en steek de effort liever in het schilderwerk.

Ik ben aan het kijken of er een figuur in kan, maar voor mijn gevoel neigt de kit meer naar 1/76, dus daar zie ik waarschijnlijk van af. Verder heb ik gemerkt dat het geen kwaad kan om de bouwbeschrijving goed te lezen, er zitten een paar variant tussendoor verstopt op de sprue. Ik heb mijzelf al een paar keer meerwerk bezorgd door dingen verkeerd (of de verkeerde delen) vast te plakken.

Dit is in ieder geval de status van gisterenavond :


Gr Bas
 

Richard Cramer

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Ha die Bas,

Had op FB al een reactie willen plaatsen, maar mijn PC had kuren :nouja: ....

Ziet er mooi uit, dit wagentje. Mooi gespoten ook. Wel lijkt het me dat er stof op/door de verf op de achterbank zit? Zal niet zo'n groot probleem zijn, gezien het feit dat deze nog een ander kleurtje krijgt, toch?

We blijven kijken :) !

Groeten, Richard.
 

Bas Slaats

TWENOT-bestuurslid
Lid van de TWENOT
Bedankt voor de reactie Richard. Bank en de stoelen krijgen een zwart leren bekleding, dus daar komt inderdaad nog verf. Daarnaast ben ik nog aan het nadenken welke (Duitse) Decals erop moeten komen.

Gr Bas
 

Goof Muilwijk

Lid van de TWENOT
Ook hier blijf ik me verbazen. Hoe je dit op die kleine schaal voor elkaar krijgt. Menigeen (mijzelf incluis) is jaloers hierop!
 

Bas Slaats

TWENOT-bestuurslid
Lid van de TWENOT
Bedankt voor het compliment, wat mij er tevens op doet wijzen, dat ik hier ook weer een update moet plaatsen, daar we weer een stap verder zijn. Na advies van diverse mensen heb ik besloten om de huif er niet op te plaatsen, maar in de plaats daarvan deze in te vouwen. Dit is nagemaakt van parafilm. (http://miniafv.blogspot.nl/2016/08/how-to-make-tarpaulin-tent-canvas.html) Tevens is deze nu in dienst ge komen van het Duitse leger. Dit tbv het Braille thema "NEW OWNERS" waar deze ook in participeert. http://www.network54.com/Forum/47210/thread/1474667693

Volgende stap is de pin-wash en wat attributen uitkiezen voor op de achterbank, maar dit is dus de huidige stand:gr Bas
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan