FOC 11 poll

Status
Niet open voor verdere reacties.

Richard Polderman

Lid van de TWENOT
@ Eric: Joh, ben Jan niet :) . Maar dat was eigenlijk niet eens in me opgekomen.

@ Peter: Is idd een mogelijkheid, maar ook daarbij is de kans weer groot dat de periode WOII wordt. In ieder geval genoeg tijd om te brainstormen. Maar eerst "even" deze FOC doen ;)

Groeten,

Richard
 

EricReist

Lid van de TWENOT
Niels Henkemans zei:
Wat ik eigenlijk wilde zeggen: vergeet ook de vele Duitse mogelijkheden niet :cool: Uit m'n hoofd kom ik al op ruim 35 verschillende rupsvoertuigen. En dan heb ik het nog niet eens over de Panzerwagens, halftracks en softskins........
Zondag maar eens een lijstje met bijbehorende eenheden plaatsen? Mits de uitslag van de poll niet ineens nog een andere kant op gaat natuurlijk......

Hmmm... misschien kun je het nu al plaatsen? Ik zou 1-2-3 niet weten welke voertuigen nu net binnen die grens van D-Day+6 vallen... SdKfz 250/251 varianten, PzKpfw III en IV, flakpanzers, Marders... maar ook al StuG III/IV, Panthers en Tigers? SdKfz 234 varianten?

Eric
 

Alex van de Wetering

FOC-begeleider
Lid van de TWENOT
Hmmm... misschien kun je het nu al plaatsen? Ik zou 1-2-3 niet weten welke voertuigen nu net binnen die grens van D-Day+6 vallen... SdKfz 250/251 varianten, PzKpfw III en IV, flakpanzers, Marders... maar ook al StuG III/IV, Panthers en Tigers? SdKfz 234 varianten?

Eric

Villers-Bocage was 13 Juni......dus net binnen de mogelijkheden (?). Tiger 1 en Panzer IV zijn dan in ieder geval mogelijk.
 
Vind het jammer dat direct de deur in het slot gegooid wordt, waarom geen twee FOC's, WOII en modern. Altijd is het tijdargument waar je niets mee kunt en zijn vast mensen te vinden die een tweede FOC willen modereren en jureren. Zoiets kun je ook een keer onderzoeken lijkt me en dat kost niet veel tijd, gewoon een oproep plaatsen, moderator aanstellen en gaan met de banaan.

Gr Johanna
 

Martin Hiskemuller

Lid van de TWENOT
Gezien het naderen van de einddatum van de FOC-verkiezingen en de tot nu toe wat teleurstellende opkomst van kiezers met de juiste mening heeft de partij "Trots Op Staffcars" besloten de campagne wat toe te spitsen op het stimuleren van juist stemgedrag bij de nog altijd twijfelende zwevende kiezer.

Teneinde de bouwers bewust te maken van het belang van de Staffcars gedurende de krijgsgeschiedenis is besloten in samenwerking met modelbouwspecialist "De Lancier" te Gouda om de klanten te belonen voor de aankoop van STAFF-Cars. Zo heeft Rob De Jong voor de mensen die nu besluiten om alsnog op STAFF-Cars te stemmen, voor het sluiten van deze FOC verkiezing, een aantal STAFF-Cars tegen aantrekkelijke kortingen. :cool:

Het gaat om de Steyr staffcar van Tamiya voor 25 euro, Kfz15 Horch van Italeri voor 15 euro, de Saloon car van Bronco voor 25 euro en de Skoda van Plusmodel voor slechts 50 euro. We gaan ervan uit dat dit ook tot bewustwording leidt bij de andere modelbouwleveranciers.

Overigens zijn de prijzen van alle landingsvaartuigen ter compensatie met 20% FOC-toeslag verhoogd. :duivel:

Omdat het logisch is dat mensen willen terugkomen op hun verkeerde stemgedrag is de partij TOS in spoedberaad met de organisatie om fout uitgebrachte stemmen eenmalig te kunnen corrigeren. Hier toosten we alvast op een goede afloop...
 
60 stemmers/bouwers voor d-day??

Dat wil ik gaan zien en meemaken...

Ik heb dan wel Vietnam gestemd, maar als 't dan toch d-day gaat worden, ga ik achterover liggen en meekijken. Dat moet een feest worden!

1 FOC per keer is wel genoeg, denk ik... maar wat is er mis met een "groupbuild"? Geen wedstrijd, geen jurering, gewoon samen een thema bouwen? Ik denk niet dat de heren moderatoren daar iets op tegen zullen hebben, toch?
Of ben ik je nu onder de duiven aan het schieten, Richard??
 

Martin Hiskemuller

Lid van de TWENOT
Ron van Wiggen zei:
60 stemmers/bouwers voor d-day??

Dat wil ik gaan zien en meemaken...

Ik heb dan wel Vietnam gestemd, maar als 't dan toch d-day gaat worden, ga ik achterover liggen en meekijken. Dat moet een feest worden!

1 FOC per keer is wel genoeg, denk ik... maar wat is er mis met een "groupbuild"? Geen wedstrijd, geen jurering, gewoon samen een thema bouwen? Ik denk niet dat de heren moderatoren daar iets op tegen zullen hebben, toch?
Of ben ik je nu onder de duiven aan het schieten, Richard??

Kijk dat zijn nog eens slimme oplossingen...goed man, gewoon samen afspreken hetzelfde te bouwen en gezellig posten!!!
 
A

Anonymous

wat weer een gezellige drukte om de FOC. Staffcar Steyer in de D-Day FOC past heel erg goed of andere Staff-Car dus probleem opgelost Martin :rofl: :rofl:

Panthers, Pz.IV's,251/1,2,3,9,10,11,diverse 250 varianten, 7/1, Flakpanzers, Jagdpanzer IV(L/4:cool:,223,232,231,250/4, HUmmel/Wespe/88mm, Schwimmers,Kubels mogelijkheden genoeg als je alleen al de 12.SS ziet ;)

Nog wat Allied spul erbij en klaar ben je weer. Wat is dat toch met die landingsboten :rofl: :rofl:

Heb D-Day knopje ingedrukt welk voertuig weet nog niet maar zal wel iets 12.SS gaan worden denk ik.

JW
 
Beste Martin,

Gefeliciteerd met je nieuwe partij, zou alleen de naam even overdenken, internationaal georiënteerd zoals internet nu eenmaal is zie ik een probleempje, als ik lid zou zijn van jouw partij ligt de naam 'tosser' al gauw voor de hand, en daar bedoelen ze heel iets anders mee op het Britse eiland, niet dat je dat niet in een Staffcar kunt doen, (met de kap omhoog uit het zicht) maar ik vrees dat het de aandacht van jou partijprogramma afleid, dit kan nooit de bedoeling zijn.
Verder kan er geen oorlog zijn zonder dat ver van het strijdgewoel een hooggeplaatste (minstens een kolonel) met vlaggetjes over een landkaart schuift in een luxe tent of villa, daarbij bedenkelijk kijkend zoals nu eenmaal hoort bij deze functie.
als deze man om zestienhonderd uur (4 uur voor jou en mij) dodelijk vermoeid door al het geschuif naar het verblijf moet alwaar een eenvoudige doch voedzame maaltijd wacht zal hij begeleid door een hulpvaardige adjudant zijn achterste parkeren in een ? Juist ja, een staffcar, en dan maakt het niet uit of je nu Ho Tschi Min, Eisenhower of operettegeneraal Monty dient.
Staffcars zijn dus van alle oorlogen, en na deze conclusie valt dus te verwachten dat uw partij vervalt in nodeloos geneuzel zoals anderen voor u, Ton, groen links en partij voor de dieren bv, altijd vragen en nooit antwoorden.
Ik denk dat je altijd deel van de oplossing moet zijn en nooit het probleem, daarom beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Verder valt het mij tegen dat een nieuwe partij gepresenteerd wordt met een link naar het commercieele, daarbij komt uw onafhankelijkheid in het geding, voor minder intelligente mensen zult u gezien worden als te koop, dat dient voorkomen te worden.
Daarom dient u een model te bouwen wat met overmacht deze FOC wint, en zo uw bestaansrecht voor deze partij wint, boven alle twijfel verheven!
 

Niels Henkemans

Lid van de TWENOT
Ik had gedacht nog een paar dagen te hebben om alles op een rijtje te zetten en te controleren.... maar vanwege de vraag kom ik nu maar met een eerste lijstje. Dit zijn nu alleen nog de rupsvoertuigen in Duitse dienst. Voor Panzerwagens en halftracks heb ik wat meer tijd nodig. Dit lijstje zit min of meer in m'n hoofd dus dat gaat wat sneller ;) Uiteraard is dit een versimpelde weergave van de werkelijkheid. Zie het maar als een overzicht van de verschillende voertuigen die binnen de foc passen. De eenheden zijn nogal globaal dus specifiekere vragen zijn altijd welkom.
De rode letters geven aan dat ik dit graag nog even na zou willen kijken of dat er een ander belangrijk 'issue' is. Laat maar weten als ik iets over het hoofd heb gezien :oeps: Ik denk niet dat er eenheden van deze lijst af moeten, maar bij sommige voertuigen moeten ze er misschien nog wel bij.

Enfin, de lijst:
___________________________________________
D-Day t/m D+7:

Duits:
Pz.I Fahrschulpanzer m/ Holz-Gas-Anlage: Pz.Ers.u.Aub.Abt.100

Pz.II: aangetroffen op Carpiquet (vliegveldbewaking of 12SS)
Wespe: 12.SS.Pz.Div. (voertuigen Pz.Lehr nog in Duitsland). Misschien ook nog munitionspanzers gebruikt, maar dat is uitzoek werk

Pz.III: 21.Pz.Div. + Pz.Ers.u.Ausb.Abt.100
Pz.Beob.wagen: 12SS
StuG III Ausf.G: 352.Inf.Div. ; 243.Inf.Div. ; 346.Inf.Div. ; Pz.Lehr. ; Stug.Abt.902
Bergepanzer III: Lehr

Pz.IV kurz: 21.Pz.Div
Pz.IV lang: 21.Pz.Div.; 12.SS.Pz.Div.; Pz.Lehr
Jagdpanzer IV: Pz.Lehr
StuG.IV: 17.SS.Pz.Gren.Div.
Hummel: 12.SS.Pz.Div. (voertuigen Pz.Lehr nog in Duitsland)
Wirbelwind: Geïmproviseerd, Flakvierling in Pz.IV onderstel

Panther D: 12.SS.Pz.Div.
Panther A: 12.SS.Pz.Div.; Pz.Lehr
Panther G: 12.SS.Pz.Div.
Bergepanther: s.SS.Pz.Abt.101

Tiger I: s.SS.Pz.Abt.101

Borgward: Onderdeel van Funklenk-eenheden, vaak verbonden aan Panzerdivisies, maar geen onderwerp waar ik veel van weet

RSO (niet gepantserd maar heeft wel alleen rupsbanden :cool:): veel verschillende eenheden. Juist ook veel inf. eenheden als ik de K.St.N. goed heb begrepen.

Tjechisch:
Marder III 7,62cm (r): 17.SS.Pz.Gren.Div.
Marder III Ausf. H: 17.SS.Pz.Gren.Div.
Marder III Ausf.M : 352.Inf.Div.; 243.Inf.Div.; 346.Inf.Div.
Flakpz.38: 21.Pz.Div.; 12.SS.Pz.Div.; Pz.Lehr.
Grille Ausf.?: Ben ik erg slecht in thuis. Pz.Lehr en 12SS zeker, 17.SS.Pz.Gren.Div. volgens Ron Klages ook

Frans:
Char B1 Bis: Pz.Ers.u.Ausb.Abt.100; Pz.Abt.206
Char B1 Bis Flamm: possibly one with Pz.Abt.206
Char B1 Bis Fahrschulpanzer: Pz.Ers.u.Ausb.Abt.100

Somua S-35: Pz.Ers.u.Ausb.Abt.100 ; Pz.Abt.206 ; mogelijk ook 21.Pz.Div. maar die kunnen allemaal voor D-Day zijn weggestuurd. Andere optie is dat de Befehlspanzers juist wel zijn gebleven.

Hotchkiss H-39: Pz.Ers.u.Ausb.Abt.100; Pz.Abt.206
‘Marder I’, 75mm Pak40 Hotchkiss: 21.Pz.Div.
Hotchkiss 105mm: 21.Pz.Div.
Grosser Funk- und Befehlspanzer: 21.Pz.Div.

Renault R-35: Pz.Ers.u.Ausb.Abt.100; evt. Pz.Abt.206 (Ook zonder koepel als tractor of munitionspanzer ingezet).
47mm(t)/R35: Schnelle Brigade 30

FT-17 : mogelijk gevochten op Cotentin of ingezet als trainingsvoertuig.

Marder I Lorraine : 709.Inf.Div. + 716.Inf.Div
Lorraine 105mm : 21.Pz.Div.
Lorraine 150mm : 21.Pz.Div. ; mogelijk 716.Inf.Div.
Lorraine VCB: ingezet als Beobachtungspanzer): 21Pz.DIv.
Grosser Funk- und Beobachtungspanzer auf Ls. : 21.Pz.Div.

Renault UE: in redelijke aantallen terug te vinden ;)

___________________________________________
2.Pz.Div is een lastig onderwerp. De eerste onderdelen bereikten het front zo rond 12 juni, maar met name het zware materieel had daar meer tijd voor nodig. Heb er daarom voor gekozen deze divisie hier niet op te nemen. Veel ander materieel had 2.Pz.Div. waarschijnlijk toch niet.

Uiteraard vochten er ook in de week na D-Day nog een flink aantal andere Duite eenheden, omdat die geen beschikking hadden over Panzers zijn ze in deze lijst niet terug te vinden. 91.LL.Div en 77.Inf.Div zijn hier twee voorbeelden van.
 

Richard Cramer

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Niels bedankt voor het lijstje :D !


Maaruhh..... misschien een domme vraag, maar waar zijn de Geallieerden? Of hadden die bij D-Day +6 nog geen tanks aan wal :huh: ? Nou ja, je kan ook D-Day -6 kiezen, bouw je een Sherman in Engeland....

groeten, Richard.
 

Niels Henkemans

Lid van de TWENOT
Richard, op een Duits lijstje staan natuurlijk geen geallieerde tanks, tenzij ze na D-Day zijn buitgemaakt :duivel:

FF serieus, natuurlijk zijn er zat geallieerde tanks in deze periode aan land gezet en veel verschillende typen ook nog, maar het geallieerde lijstje laat ik natuurlijk over aan de mensen die daar meer verstand van hebben ;) Ben benieuwd hoeveel voertuigen daarop staan :huh::
 

Boris Bakker

Lid van de TWENOT
Interessant overzicht Niels...thanks!
Voor mij zal het een Marder 3H (klein begin aan gemaakt) worden met US para's. Of het 100% correct is weet ik niet.... en interesserd me eigenlijk ook niet ;)

mzzls
 

EricReist

Lid van de TWENOT
Hmmmm...

SdKfz 251/9 'vroege opbouw' of wellicht een StuG IV...

Eric
(oeps... lopen we vooruit? Straks komen er hertellingen...)
 

Richard Polderman

Lid van de TWENOT
Ron van Wiggen zei:
maar wat is er mis met een "groupbuild"? Geen wedstrijd, geen jurering, gewoon samen een thema bouwen? Ik denk niet dat de heren moderatoren daar iets op tegen zullen hebben, toch?
Of ben ik je nu onder de duiven aan het schieten, Richard??

Lijkt mij dat er niks mis is met een groupbuild. Uiteraard kan ik niet voor de andere moderators spreken.
Maar Ron, je bent me zekers niet onder de duiven aan het schieten. Op dit moment ben ik wel druk bezig met de voorbereidingen voor mijn plannen.

Voor de rest vind ik de interactie die er nu al is geweldig om te zien :D

Groeten,

Richard
 

Martin Hiskemuller

Lid van de TWENOT
Rick van Sinderen zei:
Daarom dient u een model te bouwen wat met overmacht deze FOC wint, en zo uw bestaansrecht voor deze partij wint, boven alle twijfel verheven!

Natuurlijk ben ik te verleiden tot deze veel te ambitieuze uitdaging...Staff-car in Normandië...en ik wens jou natuurlijk ook veel succes want je had vietnam gestemd (toch?)en dat laat zich minder gemakkelijk combineren met D-day 1944. Hoewel; een beetje mijmerende ouwe veteraan dobberend op de Mekong in een PBR, omringd door de 19jarige Namvrijwilligers verhaalt over zijn herinneringen aan Omaha toen ze ook dobberden in afwachting van de dingen die gingen komen...lijkt me ook een uitdaging om dat toch overtuigend binnen dit thema te laten vallen...
Succes

vrolijke groejes,
Martin
 

Rutger Warrink

Lid van de TWENOT
Ik heb vanwege die kit eens opgezocht wanneer de eerste Jagdpanthers in Normandië verschenen. Ik kom telkens de datum 30 juli 1944 tegen :(

-R
 

Niels Henkemans

Lid van de TWENOT
Rutger Warrink zei:
Ik heb vanwege die kit eens opgezocht wanneer de eerste Jagdpanthers in Normandië verschenen. Ik kom telkens de datum 30 juli 1944 tegen :(

-R

De Jagdpanther valt inderdaad ruim buiten de grenzen van de Foc.
boris bakker zei:
Interessant overzicht Niels...thanks!
Voor mij zal het een Marder 3H (klein begin aan gemaakt) worden met US para's. Of het 100% correct is weet ik niet.... en interesserd me eigenlijk ook niet ;)

mzzls

Juist wel historisch correct. De enige Marder 3 Ausf.H waarvan we 99% zeker weten dat ie in de 'foc-periode' is uitgeschakeld, was tijdens gevechten tussen de 17SS en 101AB en 2AD op 13 Juni. Voor m'n dump ben ik dit voertuig ook aan het bouwen.



 

Jan-Cees Grinwis

Lid van de TWENOT
Ik zoek nog een boekje over dit onderwerp


'IDF normandie Shermans in Nam "
en ik ga alvast een Sherman uit de voorraad trekken :rofl:

Jan-Cees
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan