deutsche soldaten

wie kent dit boek? en wat vinden we ervan. Ik heb het op het oog. Lijkt mij een leuk naslag werk.


13675.jpg

:( :) :D
 

Maarten Weers

Lid van de TWENOT
Ik denk dat het eenvoudiger is als je isbn nummer, uitgever en schrijver vermeld. De afbeelding is er klein.

groeten Maarten

...die het boek niet heeft maar je met deze tips graag wil helpen.
 

PE-ter v. Stiph0ut

Lid van de TWENOT
Het is inderdaad een heel mooi naslagwerk. Veel prachtige foto-voorbeelden maar eigenlijk weinig tekst. Bijna geen voorbeelden van Winterkleding of camo-uniformen maar verder alles: van sokken tot helmen, van wapens tot gasmaskers. Mooi boek, ik gebruik het vaak. Aanradert.


Ptr
 

Martin Hiskemuller

Lid van de TWENOT
Niet twijfelen, gewoon bestellen. Is meer dan de moeite waard! Albert Reuten
Privébericht
PE-ter v. Stiph0ut zei:
Het is inderdaad een heel mooi naslagwerk. Veel prachtige foto-voorbeelden maar eigenlijk weinig tekst. Bijna geen voorbeelden van Winterkleding of camo-uniformen maar verder alles: van sokken tot helmen, van wapens tot gasmaskers. Mooi boek, ik gebruik het vaak. Aanradert.
Ptr


Idem!!!!!
vrolijke groet,
Martin
 
A

Anonymous

Ik heb hem ook en zeker een grote aanrader! Dat de tekst niet overheersend is vindt ik juist heel plezierig omdat het toch om de details gaat en minder woorden is meer foto's! Wat op te merken is er altijd wel en ik mis bijvoorbeeld het nodige aan uniform stukken zoals die van panzerbemanning,daarom heet het waarschijnlijk ook Deutsche Soldaten (maar toch) en had meer info willen zien over de vele wapens die de Duitsers gebruikt hebben. Ik mis één van de meest gebruikte MG's en dat is de MG42. Het is ook typisch een boek die moet dienen als aanvulling op boeken die onze boekenkast al gevuld hebben want een leek zou ik dit boek persoonlijk niet willen aanraden omdat het heel summier of eigenlijk helemaal niet iets verteld over de duitse soldaat, divese legeronderdelen en vooral wat rangen en standen aangaat had ik meer willen zien.

Mooi boek voor de foto's en als uitbreiding op reeds aanwezige literatuur!!!

JW
 
bedankt voor al jullie opmerkingen. Nu was ik rechts en links in wat boekenzaken gekeken. Overal is het boek wel te bestellen maar niemand heeft het in de winkel liggen. Ik zou hem zo graag eens in willen zien. Weet een van jullie een winkel die hem op voorraad heeft en waar het boek in te kijken is.


:( :) :D
 

PE-ter v. Stiph0ut

Lid van de TWENOT
Ik denk haast niet dat winkels deze in de schappen hebben liggen (nichemarkt hè). Op een modelbeurs (bijv. de SMC in oktober) zijn er altijd wel boekhandels die dit bij zich hebben. Is dan duurder dan als je bijAmazon bestelt, maar je kan het dus wel doorkijken.

Maar volgens mij heb je zelf een mooie inhoudsfoto geplaatst in je eerste bericht. Als je die even bekijkt geeft dat een goed idee van de rest van het boek. Elk hoofdstuk begint met een pagina tekst over het onderwerp. Daarna volgen pagina's met duidelijke afbeeldingen en closeups. En behalve de hierboven genoemde zaken (JW zegt al dat je als aanvulling de gespecialiseerde boeken over bijv. camo- of panzeruniformen zal moeten overwegen), behandelt de schrijver alle voorkomende persoonlijke items van de Pruus in d'eurlog.

Vooruit, 't is zondag - omdat ik in een gulle bui ben geef ik je de inhoudsopgave :p :

- Helmen
- Uniformen
- Riemen en gespen
- Gasmaskers
- Velduitrusting
- Observatie- en communicatie materiaal
- Wapens
- Toebehoren
- Persoonlijke documenten
- Onderscheidingen
- Gezondheid en Hygiëne
- Eten/drinken
- Propaganda en handleidingen
- Muziek
- Tabakswaren
- Vrije tijdsbesteding

Je kan je hier, denk ik, geen buil aan vallen hoor Berry. Je zal vanzelf zien dat als je iets mist, je andere boeken daarover kan vinden. En als je het niets vind dan kun je het altijd hier bij Vraag en Aanbod wel weer kwijt ;)

Mzzls,
Ptr
 

Rob Trommelen

Lid van de TWENOT
Dit boek is inmiddels weer besteld (momenteel bij mij uitverkocht)
Heb het op de SMC bij!
Alsook de KV Bijbel: KV Technical History & Variants
Greetz,
Rob
 
Bovenaan