Boek : David Parker's Crew School

Peter van Dijk

Lid van de TWENOT
Interesses
WW2 in Europa
WW1 Gevleugeld Oorlogstuig
What If, SciFi, Fantasy
Nu bezig met
1:35 Willys Jeep Tamiya
Hoi Tank Hobbyisten,

ik wil graag het volgende boek onder jullie aandacht brengen :Het kostte me € 28,- via Bol.com (gratis verzending) en moet zeggen dat volgens een review op "The Modelling News" (en mijn vordering nu tot pagina 36)
dit boek z'n centjes helemaal waard is !

Volgens mij een aanrader voor menig bouwer van gevechtsvoertuigen die opziet tegen voornamelijk het schilderen van één of meer bemanningsleden.
En nog meer voor de bouwer die helaas maar afziet van een crew vanwege de vrees een model te verprutsen met een middelmatig geschilderd model.

Ook een boek voor degene die wel durft en doet maar meer wil weten over aanpassingen aan commerciële figuren of volledig zelf sculpten.
Er wordt bijv. ook aandacht besteed aan die 'ongrijpbaar mysterieuze' plooien in kleding.

Het schilderen van gezichten en uniformen komt ook prima uit de verf ;) ( beide aan de hand van een eenvoudige benadering met stap voor stap foto's).
Daarbij ook aandacht voor een donkere huidskleur en de aanpak van camouflage kleding.

Het gaat dus speciaal over bemanningsleden van AFV's al is er één hoofdstuk waar WW2 fabrieksarbeiders aan bod komen.
Behandelde schaal is voornamelijk 1:35 waarnaast 1:16 ook interessant aanwezig is met een stuk over schilderen van gezichten en een hoofdstuk over
het sculpten van een Schwimmwagen bemanning.
Diverse nationaliteiten uit verschillende tijdperken komen aan bod en bijv. ook hoe een ww2 figuur 'omgetoverd' wordt tot een hedendaagse tanker.

Een compleet en nuttig boek waarin duidelijk de stappen worden uitgelegd met tekst en foto's die goed op elkaar aansluiten.
Volgens mij dus echt iets voor bouwers die eens willen beginnen met het bemannen van hun voertuigen alsook degenen die al op weg zijn en graag
meer willen weten over hoe en wat.
Voor de gevorderde is het op z'n minst een uitstekend naslagboek met waarschijnlijk toch weer voldoende nuttige informatie.

Voor een meer uitgebreide review incl. een mooi setje plaatjes, zie hier op "The Modelling News"
 
Bedankt voor de tip Peter!
Eigenlijk had ik deze al wel eens gezien maar was het boekje weer vergeten. Als ik jou review zo lees toch maar eens aanschaffen.
 
Interesses
legervoertuigen in het algemeen
Schalen
  1. 1:35
Nu bezig met
M4A3 sherman sandbag armor/M32 recovery sherman
heb hem besteld lijkt mij echt wel interessante info:+:
 

Peter van Dijk

Lid van de TWENOT
Interesses
WW2 in Europa
WW1 Gevleugeld Oorlogstuig
What If, SciFi, Fantasy
Nu bezig met
1:35 Willys Jeep Tamiya
Interessant is het zeker, maar behulpzaam des te meer :geek:

Heb het boek uitgelezen en moet zeggen dat David Parker het goed demonstreert en uitlegt.
Ik zou zeggen : lees eerst het boek eens helemaal door (als eerste de Appendix achterin).
Omdat (zeker voor een beginner) praktische info niet steeds herhaald wordt in elk hoofdstuk. Er zit dus een leercurve in het boek.
Ik zeg dat juist omdat ik uit eigen ervaring weet dat ik geneigd ben naar het gedeelte te springen waar ik het meest nieuwsgierig naar ben.

Vanwege mijn eigen ervaring met figuur- sculpten en schilderen kan ik zeggen dat David Parker het onderwerp vrij volledig weet te omvatten in
de 108 pagina's tellende howto.
Verwacht geen recept voor succes, maar het behandeld alle aspecten van schilderen, aanpassen, converteren en sculpten van AFV crews.
Uitgebreid genoeg in ieder geval om bevredigende resultaten te kunnen behalen !
Daarbij is het belangrijk te onthouden dat dit geen cursusboek is maar een (prachtige) handreiking met kennis.
Interpreteer die, probeer uit en vind je eigen comfortabele manier van werken... zoveel mensen, zoveel manieren :hm:

En wat denkie ? het is al jaaaren geleden dat ik koppies geschilderd heb en had er twee klaar staan voor een portie acryl make up..
Hoofdstuk face paint ernaast opengeslagen op tafel en kladderen maar... ging super ! had nog een koppie in de primer en die ook gedaan.
Lang niet perfect maar heb met acryl nooit eerder (en redelijk vlot ook nog) 'zo maar even' drie 1:35 koppies geschilderd met dergelijk resultaat.De linker zijde van dit koppie is met opzet lichter beschilderd vanwege de naar rechts gebogen pose (in positie nog meer als hier op de foto).


Happy Modelling :+:
 
Bovenaan