[Bas] Finse K9 Thunder (update 8-1-2019)

Bas Hermsen

Lid van de TWENOT
Deze kit is besteld. Als ik hem binnen heb dan volgt de eerste update.

 

Bas Hermsen

Lid van de TWENOT
Re: [Bas] Finse K9 Thunder

De basis van deze kit is erg goed. De passing van de romp is even goed passen en voorzichtig lijmen, maar dan past alles netjes. Ik heb hier en daar wat evergreen strips als lijmhulpjes toegevoegd. Ook een verticale balk geplaatst voor wat extra versteviging van de romp.

Ook heb ik de romp dichtgemaakt op een paar punten, omdat dit ding ook van een electromotortje kan worden voorzien, zoals ook bij de oudere Tamiyakits het geval was. Opgelost door wat evergreenplaat in te lijmen en daarna afgewerkt met Alabastine plamuur en Mr Surfacer 500.

Er zijn heel weinig fotos van het voertuig. Maar ik heb de kit op logische plekken wat voorzien van meer detail, zoals lasnaden, stangen en handgrepen van messingdraad. De romp is voorzien van meer detail en wat reliëf in het gebogen voorpantser. Ook zijn de scharnieren van de luiken voorzien van gleufjes, zodat het lijkt dat het drie onderdelen zijn per scharnier, in de kit was dit massief gegoten.

 

Bas Hermsen

Lid van de TWENOT
Re: [Bas] Finse K9 Thunder (update 3-1-2019)

Ik heb de luiken iets aangepast. De vorm klopte niet helemaal en het detail was wat simpel uitgevoerd. Lekker boeiend eigenlijk, maar vond het leuk om aan te passen.

 

Jakko Westerbeke

Forumbeheerder
Lid van de TWENOT
Re: [Bas] Finse K9 Thunder (update 3-1-2019)

Bas Hermsen zei:
Lekker boeiend eigenlijk, maar vond het leuk om aan te passen.
Als je het om die reden zou laten dingen aan te passen, zou je net zo goed modellen als dit kunnen gaan bouwen:Met andere woorden: modellen bouw je zoals jijzelf ze wilt hebben :)
 

Alex van de Wetering

FOC-begeleider
Lid van de TWENOT
Bas, het is allemaal weer zo grof.....probeer eens wat netter te bouwen....

Geintje, lekker bezig. Je bent het bouwen niet verleerd! Mooi strak werk en nuttige toevoegingen op de kit.

Alex
 
Bovenaan