Katyn

Welke boeken heb je en wat vindt je ervan?
En een goede film of documentaire gezien? Vertel het hier svp

Moderators: Richard Cramer, Jakko Westerbeke, Richard Polderman, Jan Peters

Plaats reactie
j.w.stokkers

Katyn

Bericht door j.w.stokkers » 01 apr 2011 21:21

http://www.imdb.com/video/screenplay/vi1482621465/

Deze film gekeken en één van de meest besproken oorlogsmisdaden begaan tijdens de WWII en de makers van de film hebben het op een pakkende manier op het witte doek weergegeven. De massamoord op ruim 22.000 poolse officieren door de russen is heel angstaanjagend neergezet dat je vooral bij het zien van de daadwerkelijke executies je maag een aantal maal gaat omdraaien ondanks dat je weet dat het maar een film is.

De duitse propaganda tijdens de oorlog na het ontdekken van het massagraf en de naoorlogse russische propaganda om het zo te doen lijken alsof het toch de duitsers waren die deze misdaad hebben begaan doet je bijna vermoeden of dat je in een thriller zit. Je moet goed opletten want zo zit je in de oorlog en zo zit je zonder dat je het in de gaten hebt in het naoorlogse "bevrijde" Polen. De methodiek van beide partijen was gelijk alleen de rollen omgedraaid en verschrikkelijk om te zien hoe Polen van het nieuwe Polen om zijn gegaan met nabestaanden. Beide partijen hebben dit drama willen uitspelen tegen elkaar zonder dat er ook maar enig respect was voor de ruim 22.000 doden in het bos van Katyn wetende dat de stoffelijke overschotten aantal maal zijn opgegraven voor zgnd. historisch onderzoek om maar aan te tonen dat de ander het gedaan had.

De film is wel, laat dat het enige minpuntje zijn, heel resuluut en plotseling ten einde zonder enige slotconclusie of beeld van de huidige situatie en de eindelijke openbaring van de russen van nog maar heel recent.

Een absolute aanrader met verschrikkelijke beelden van de executies van de hoofdpersonen, ontzettend knap stukje filmtechniek!

Op DVD bij de mediamarkt voor 7,00 Euro.

JW
Albert Reuten
Berichten: 211
Lid geworden op: 09 apr 2009 17:41
Locatie: Riemst België

Re: Katyn

Bericht door Albert Reuten » 13 nov 2011 23:42

Ik heb hem net ook gezien, en ga volledig met JW mee.

Indrukwekkende film.

Gr. Albert
Plaats reactie