Wespe in het groen

Een forum waar U on-line Uw modellen van militaire voertuigen en diorama's kunt tentoonstellen.

Moderators: Richard Cramer, Jakko Westerbeke, Richard Polderman, Jan Peters

jan coen wijnstok
Berichten: 389
Lid geworden op: 22 feb 2004 10:02
Locatie: groningen

Wespe in het groen

Bericht door jan coen wijnstok » 17 mei 2018 20:19

Hallo,

Ik heb met mijn schuur de smaak weer eens te pakken. Dus gelijk erachteraan de Wespe van Tamiya in een klein diorama. Het diorama is bijna klaar, maar ik ben een trage modelbouwer, dus laat de voltooiing nog wel even op zich wachten. Ik vind het bewerken van de foto’s best een hoop werk, daarom maak ik er een feuilleton van.
De Wespe was een prettig model om te bouwen. Het is een Tamiya. Er zitten wel wat foutjes in. Ik heb die aan de hand van een oud artikel in de Military Modelling en Achtung Panzer nummer 7 over de Panzer I en II verholpen. De vloer moet naar beneden verplaatst worden. Voorin ontbreekt een munitiekast en de andere is niet hoog genoeg. Ze zijn beide opnieuw gemaakt.
wespe_02.jpg
wespe_02.jpg (30.19 KiB) 3247 keer bekeken
wespe_03.jpg
wespe_03.jpg (44.05 KiB) 3247 keer bekeken
wespe_04.jpg
wespe_04.jpg (31.61 KiB) 3247 keer bekeken
Het meeste werk is waarschijnlijk verricht aan de radio. Daar is van alles bijgebouwd en de bekabeling is gemaakt. Verder heb ik aan de andere wand kasten en een brandblusser gebouwd.
wespe_01.jpg
wespe_01.jpg (48.36 KiB) 3247 keer bekeken
Ik heb het interieur gespoten en verder geschilderd voor de zijwanden geplaatst zijn. Zo kon ik overal goed bij. Ik heb Vallejo acryl gebruikt.
wespe_05.jpg
wespe_05.jpg (33.36 KiB) 3247 keer bekeken
wespe_06.jpg
wespe_06.jpg (45.26 KiB) 3247 keer bekeken
Dat was deel 1,

Jan Coen
jan coen wijnstok
Berichten: 389
Lid geworden op: 22 feb 2004 10:02
Locatie: groningen

Wespe in het groen

Bericht door jan coen wijnstok » 17 mei 2018 20:25

En dan volgt gelijk deel 2.
Vervolgens is de buitenkant onder handen genomen. De basislaag en de groene camouflage zijn gespoten. Ik breng vervolgens met penseel donkere en lichtere vlekjes aan om het egale van de kleur te doorbreken. Maar heel licht, het moet niet opvallen. De details en de verwering met de penseel. Ik vindt dat prettig om alle controle te houden en omdat je een afwisselender beeld in het stof krijgt.
wespe_07.jpg
wespe_07.jpg (52.29 KiB) 3245 keer bekeken
wespe_08.jpg
wespe_08.jpg (57.48 KiB) 3245 keer bekeken
wespe_09.jpg
wespe_09.jpg (56.18 KiB) 3245 keer bekeken
Ik gebruik zeer verdunde verf. Maak een stuk dat je wilt schilderen eerst vochtig dan vloeit de verf heel mooi. Je kunt hem dan met de penseel rondduwen en vegen tot je een goed resultaat hebt. Ik gebruik daar een oud penseel voor met wat uitstaande haren. Mocht je teveel verf toevoegen, dan kun je dat gemakkelijk met een schoon penseel opnemen tot je de juiste hoeveelheid overhoud. Als het echt mis dreigt te lopen, dan haal je het met veel water weg voor het droog is. Het is beter om veel dunne lagen op te brengen om dat afwisselende beeld te krijgen. Krasjes en veegjes doe ik op dezelfde wijze. Het dikkere stof op de wielen en het onderstel bestaat uit Alabastine met Windsor & Newton rauwe omber en water. Dat geeft een mooie grauwe kleur van droog stof. En een fraaie textuur door het afwisselend dikker op te brengen. Ook hier bouw ik het in lagen op.
wespe_10.jpg
wespe_10.jpg (51.8 KiB) 3245 keer bekeken
Dat was het voor nu,

Jan Coen
Gebruikersavatar
EricReist
Berichten: 1872
Lid geworden op: 13 sep 2008 17:52

Re: Wespe in het groen

Bericht door EricReist » 18 mei 2018 10:22

Hi Jan Coen,

Die eerste foto's doen me al meteen goed. Mooi bezig met plasticcard/evergreen en zelf de aanpassingen maken, met name de radio met transformer etc. Mooi werk!!

Groeten,
Eric
Afbeelding
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 969
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Wespe in het groen

Bericht door Vincent Thelosen » 19 mei 2018 09:37

Hi Jan Coen,

Ziet er goed uit! Inderdaad mooi scratch werk, vooral de radio is inderdaad flink uitgebreid. Ik heb die Wespe ook zo (deels) verfijnd toen dat nummer van MM uit kwam. Was ergens midden jaren 90. Mooie tijd, toen kwamen er veel van dit soort leuke en mooie kits uit, vooral van Tamiya. Mooi gegoten, snel en gebruiksvriendelijk te bouwen en in basis al gedetailleerd. Moet verder nog aan de StuG 3 denken, de Tigers, Panthers en niet te vergeten de kleine maar o zo fijne Schwimmwagen. Dragon kwam toen ook op, maar die was kwalitatief nog wat minder verfijnd toentertijd. Eigenlijk zijn dat nog aitijd de kits die ik het liefste bouw. Ben nu de Jeep van Bronco bijvoorbeeld aan het bouwen. Mooi en super gedetailleerd, maar constructie had wel iets eenvoudiger gekund.

Mvg,

Vincent
The devil is in the detail!
Gebruikersavatar
ErikGideonse
Berichten: 620
Lid geworden op: 17 nov 2013 22:42
Locatie: Dld

Re: Wespe in het groen

Bericht door ErikGideonse » 20 mei 2018 12:36

Hoi Jan Coen,

Netjes, zo dat gescratchte :!:

Gr
Erik
jan coen wijnstok
Berichten: 389
Lid geworden op: 22 feb 2004 10:02
Locatie: groningen

Re: Wespe in het groen

Bericht door jan coen wijnstok » 20 mei 2018 21:24

Bedankt voor de positieve reacties. Rommelen met Evergreen doe ik graag. Uitvissen hoe je zelf dingen kunt maken is een flink deel van het plezier.
Vincent, ik had me niet gerealiseerd dat dat artikel al zo oud is. Bronco en Miniart bouwdozen zijn inderdaad een grotere uitdaging om in elkaar te zetten. Maar de details die je er voor terg krijgt zijn ook wat waard. Ik bouw voornamelijk geschut, en dan is een model dat uit veel onderdelen bestaat gemakkelijker aan te passen aan transport of vuurstelling. Niet dat ik mij daardoor laat weerhouden. Zoveel geschut is er nu ook weer niet in de aanbieding. Ik ben bezig met de Flak 41 van Bronco. Dat vind ik een waanzinnig mooi gedetailleerd model. Je krijgt soms al pijn aan je ogen als je de beschrijving bestudeerd. Maar alles past heel goed.

Ik zal binnenkort weer wat prijsgeven van het diorama.

Groet,

Jan Coen
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 969
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Wespe in het groen

Bericht door Vincent Thelosen » 21 mei 2018 12:12

Hi Jan Coen,

Ok ik ben benieuwd, ik ben ook fan van Flak, en dan vooral op wielen/rupsen :mrgreen: Heb van Bronco nog de sd kfz 6/2 met 37 mm Flak. Ik dacht dat die vergelijkbaar was met de oude Tamiya 7/2 qua constructie, maar zoals je het treffend zegt doen je ogen pijn van de handleiding alleen al. Na bestuderen inhoud had ik zoiets OK die bouw ik waarschijnlijk nooit :mrgreen: Ooit gekocht toen ik nog vooral focuste op voertuigen, maar accent ligt nu meer op diorama's. En dan bouw ik bij voorkeur toch modellen die snel te maken zijn zonder aan detail te verliezen. Bronco vermijd ik daarom liever, al moet ik hun Airborne Jeep wel gebruiken aangezien dit de enige is. Miniart: heb ooit hun T-50 gemaakt. Ik vond het plastic veel te zacht, maar volgend mij hebben ze dat euvel nu opgelost althans hun accessoire kits van nu zijn wel OK.

Verder heb ik nog altijd een voorliefde voor (sommige) Italeri kits. Ze hebben een aantal modellen die anderen niet kennen, zoals de Panzerwerfer Maultier, de SWS (ja nu Bronco), 6 rad 232 en de AB 41. Simpele kits en secondelijm is verplichte kost ivm de matige pasvorm doorgaans, maar met een beetje eigen werk en detailsets kun je er toch iets moois van maken. Zal wel aan mij liggen haha. Overigens is hun 10/5 kit een verschrikking.

Mvg,

Vincent
The devil is in the detail!
jan coen wijnstok
Berichten: 389
Lid geworden op: 22 feb 2004 10:02
Locatie: groningen

Wespe in het groen

Bericht door jan coen wijnstok » 22 mei 2018 19:43

Na de bouw van de Wespe is het diorama aan de beurt. Ik heb me laten inspireren door foto’s van het geschut in stelling naast struiken/boompjes. En geschut dat is gecamoufleerd met takken.
wespedio_01.jpg
wespedio_01.jpg (49.79 KiB) 2867 keer bekeken
Mijn uitgangspunt is dat het diorama van alle kanten bekeken kan worden en dus van alle kanten interessant genoeg moet zijn. Ik wil laten zien wat er zich afspeelt bij het schieten. Dus het stellen van de ontsteker en het klaarleggen van de munitie en laden van het geschut. Dat impliceert natuurlijk een bemanning, maar daar kom ik later op terug. Verder is er natuurlijk de rotzooi in de vorm van lege huizenkisten en granaatkratten, afgeschoten hulzen etc.
Voor de granaten heb ik de set van AFV club gebruikt. Daar zitten ook huizenkisten bij, maar die waren niet goed open te gebruiken. Ik vond op de site wehrmachts.kisten.free.fr prettig simpele late modellen met gespijkerde deksels. Daar heb ik er een stel van gebouwd.
wespedio_02.jpg
wespedio_02.jpg (53.02 KiB) 2867 keer bekeken
De granaatkratten van AFV club zijn wat aan de simpele kant, die heb ik van de nodige details voorzien.
wespedio_03.jpg
wespedio_03.jpg (54.63 KiB) 2867 keer bekeken
De struiken maak ik van HQ POWER High resolution OFC speaker cable. Die heeft twee aders die uit hele dunne koperdraadjes bestaan. Daar maak ik boompjes van door ze strak in elkaar te draaien en te splitsen. Zo krijg je een ding met vertakkingen. Omdat de draadjes zo fijn zijn, heb je heel weinig structuur. Ik schilder ze met Gesso, dat is een grondverf die gebruikt wordt om doeken te prepareren. Daarna nog met Windsor & Newton voor de kleur. Het gebladerte is van MiniNatur.
wespedio_04.jpg
wespedio_04.jpg (57.98 KiB) 2867 keer bekeken
Daarna moest er flink wat gras geplant worden. Dat is gemaakt van sisaltouw dat van te voren geverfd is met textielverf van Dylon. Dat is een poeder dat je samen met zout oplost in heet water. Daar leg ik strengen uit elkaar gerafelde sisal in. Ze worden lichter naarmate het verfbad langer wordt gebruikt. Dat is gratis variatie. Verder kan de kleur aangepast worden door verschillende kleuren te mengen. Daarnaast ook nog eens spotgoedkoop.
wespedio_05.jpg
wespedio_05.jpg (45.7 KiB) 2867 keer bekeken
wespedio_06.jpg
wespedio_06.jpg (46.09 KiB) 2867 keer bekeken
Dit is de eerste uitwerking. De struik voor de Wespe heb ik uiteindelijk weer weggehaald. Die werkt daar niet goed.
jan coen wijnstok
Berichten: 389
Lid geworden op: 22 feb 2004 10:02
Locatie: groningen

Re: Wespe in het groen

Bericht door jan coen wijnstok » 22 mei 2018 19:56

Hoi Vincent,

Ik heb in het verleden ook met veel plezier en soms met heel veel eigen details Italeri bouwdozen gebouwd. Zeker de Panzerwerfer. Die 10/5 staat er in vergevorderde staat, wie weet haal ik hem nog eens tevoorschijn. Ik had een aandrijfwiel van een oude Tamiya 250 geroofd.
De 6/2 van Bronco heb ik ook. Die ga ik zeker eens bouwen. Er staan intussen nog heel wat modellen klaar om gespoten en verder afgewerkt te worden. Dat moet eerst maar eens gebeuren. Tot ik een niet te stuiten trek krijg ik minuscule onderdelen aan elkaar lijmen. Dan ben ik weer verkocht.

Have fun,

Jan Coen
jan coen wijnstok
Berichten: 389
Lid geworden op: 22 feb 2004 10:02
Locatie: groningen

Re: Wespe in het groen

Bericht door jan coen wijnstok » 22 mei 2018 20:17

Tegenwoordig is grasland een monocultuur waar verder niets groeit. Dat was vroeger anders, noem het maar kruidenrijk hooiland. Dus moest de ondergrond behalve met gras ook nog met allerhande andere planten en bloemen gevuld worden. De bloemen zijn gemaakt van papier met mijn beading tools. Daar krijg je mooie holle rondjes van. Blad van de kleine planten is Mininatur. De grotere planten en bloemen zijn gemaakt van hetzelfde koperdraad als de struik. De bladeren hiervan zijn van papier dat naderhand is geverfd.
wespedio_11.jpg
wespedio_11.jpg (59.94 KiB) 2857 keer bekeken
Dan doe ik om af te sluiten nog een paar foto's.
wespedio_07.jpg
wespedio_07.jpg (47.64 KiB) 2857 keer bekeken
wespedio_08.jpg
wespedio_08.jpg (61.37 KiB) 2857 keer bekeken
wespedio_09.jpg
wespedio_09.jpg (60.55 KiB) 2857 keer bekeken
wespedio_15.jpg
wespedio_15.jpg (57.12 KiB) 2857 keer bekeken
Dat was het voor deze keer,

Jan Coen
Pepijn Heerkens
Berichten: 233
Lid geworden op: 28 mar 2016 12:30

Re: Wespe in het groen

Bericht door Pepijn Heerkens » 22 mei 2018 21:21

De bloemen zijn gemaakt van papier met mijn beading tools.
Sorry voor de domme vraag, maar kan je dit eens uit leggen?
jan coen wijnstok
Berichten: 389
Lid geworden op: 22 feb 2004 10:02
Locatie: groningen

Re: Wespe in het groen

Bericht door jan coen wijnstok » 23 mei 2018 10:21

Hoi Pepijn,

Dat is geen domme vraag. Als je zelf bepaalde gereedschappen gebruikt ga je er van uit dat iedereen weet wat je bedoeld.
wespedio_10.jpg
wespedio_10.jpg (43.87 KiB) 2817 keer bekeken
Op de foto zie je het gereedschap. Ik weet niet wat de Nederlandse benaming is. Het wordt gebruikt door juweliers. Zoals je ziet kun je er heel mooi rondjes mee uit papier of plastic stansen. Met verschillende diameters. De pijpjes hebben een uitholling zodat je rondje een beetje bol gaat staan. Je kunt gekleurd of wit papier gebruiken. De bloemetjes zijn natuurlijk gewoon te schilderen in elke gewenste kleur. Ik gebruik dit ook om knopen voor figuren te maken en klinknagels.
Ik plak de bloemetjes in het gras met witte houtlijm.

Ik hoop dat je vraag hiermee is beantwoord. Vraag anders gewoon door.

Jan Coen
jan coen wijnstok
Berichten: 389
Lid geworden op: 22 feb 2004 10:02
Locatie: groningen

Re: Wespe in het groen

Bericht door jan coen wijnstok » 24 mei 2018 19:48

Zoals eerder gemeld zocht ik nog een bemanning voor de Wespe. Ik wilde graag een zomers en warm scenario. Er viel niet even een aangenaam doosje open te trekken, waardoor ik gedwongen was om zelf mannen in hemden te bouwen. Ik heb hiervoor ettelijke figurensets geplunderd om de juiste handen, voeten en dergelijke te verzamelen. De zittende figuur is grotendeels Miniart, de lader en schutter zijn bijna geheel zelf geboetseerd. De knielende figuur is deels Dragon, evenals de munitie drager. Hun bovenlijven zijn geheel eigenbouw. Ik gebruik alleen Magic Sculp. dat vindt ik prettig werken omdat het hard wordt, zodat ik na drogen met mesjes en vijlen aan de slag kan om van alles bij te werken. Er zijn nog een paar onvolkomenheden die aandacht behoeven. Dus ik blijf nog even vijlen en vullen voor er geschilderd gaat worden.
wespeman_01.jpg
wespeman_01.jpg (32.17 KiB) 2735 keer bekeken
wespeman_02.jpg
wespeman_02.jpg (36.05 KiB) 2735 keer bekeken
En dan de bemanning zoals ze in het diorama komen.
wespeman_03.jpg
wespeman_03.jpg (57.99 KiB) 2735 keer bekeken
wespeman_04.jpg
wespeman_04.jpg (52.07 KiB) 2735 keer bekeken
wespeman_05.jpg
wespeman_05.jpg (50.63 KiB) 2735 keer bekeken
Dat was het voor vandaag.
Gebruikersavatar
Ditmar Tabben
Lid van de Twenot
Lid van de Twenot
Berichten: 320
Lid geworden op: 09 okt 2012 23:19
Locatie: Ridderkerk

Re: Wespe in het groen

Bericht door Ditmar Tabben » 26 mei 2018 21:42

Hallo Jan Coen,

Ik vind je vegetatie werkelijkwaar schitterend gemaakt! De variatie, het kleurgebruik en bv ook het platgetrapte gras, heel mooi!

Nu had jij het over de vegetatie van toentertijd dat ie veel bonter was als nu. Ik heb zelf een enorme voorliefde voor de fase in een diorama waarbij het tijd is om de vegetatie aan te brengen, dus jouw opmerking wekte mijn interesse.
Toevallig werkt een vriend van mij bij een soort adviesbureau omtrent erfgoed, monumenten en ook bunkers, enz. En een collega van hem heeft dus uitgebreid onderzoek gedaan naar de planten rond de 2e WO en, geloof ik, zelfs een boekje over geschreven. Voornamelijk rondom bunkers omdat hij daar advies in geeft als er restauratiewerk gaat plaatsvinden. Ik hoor daar van de week meer over.

Mocht je interesse hebben in deze info, laat maar even weten. Maar ik wilde jou sowieso ook vragen of jij daar meer informatie over hebt of waar ik dat kan vinden op het web?

Groet Ditmar
jan coen wijnstok
Berichten: 389
Lid geworden op: 22 feb 2004 10:02
Locatie: groningen

Re: Wespe in het groen

Bericht door jan coen wijnstok » 27 mei 2018 13:41

Hoi Ditmar,

Allereerst bedankt voor het compliment. Ik ben wel geïnteresseerd in die informatie als je hem krijgt.
Tegenwoordig is grasland een saaie groene mat van Engels raaigras. Toen ik jong was stonden de weilanden in het voorjaar vol met boterbloemen en pinksterbloemen. In de slootkanten groeide ook van alles. Er werd veel minder vaak en minder vroeg gemaaid dan nu, waardoor al die verschillende soorten ook de kans kregen om te groeien en te bloeien.
Je beste referentie is je directe omgeving. Bermen, natuurgebieden waar weinig wordt gemaaid, enzovoort. Ruige landjes dus. Ik heb hier bij mij in de buurt heel veel foto's gemaakt in een natuurgebied met bomen, waterpartijen en stukjes grasland. En dat in alle verschillende jaargetijden. Dan heb je in een jaar een mooie referentiebibliotheek. Datzelfde heb ik gedaan in bosrijke omgevingen en op alle locaties waar ik op vakantie was. Ik doe er een stel foto's bij om een indruk te geven.
groen_01.jpg
groen_01.jpg (66.15 KiB) 2611 keer bekeken
groen_02.jpg
groen_02.jpg (63.78 KiB) 2611 keer bekeken
groen_03.jpg
groen_03.jpg (71.29 KiB) 2611 keer bekeken
Een andere referentie zijn gewoon de foto's uit de periode 40-45 die we allemaal hebben. Kijk in plaats van naar het voertuig naar de begroeiing. Dat kun je uitbreiden met niet-militaire foto's uit die periode.
Om een indruk te krijgen van het soort planten waar we het over hebben zou ik gewoon naar inheemse plantensoorten kijken.
Het doel is niet echt om het precies na te maken, maar om een indruk te wekken van diversiteit. Bovendien maakt het een diorama interessanter om naar te kijken.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt,

Jan Coen
Gebruikersavatar
ErikGideonse
Berichten: 620
Lid geworden op: 17 nov 2013 22:42
Locatie: Dld

Re: Wespe in het groen

Bericht door ErikGideonse » 27 mei 2018 19:46

Hoi Jan Coen,

Nette sculpting laat je hier zien!
Ook de vegetatie komt overtuigend over en idd variatie maakt een dio interesanter.

Ook oude fotos geven idd veel info als je eens langs de tank (of ander hoofdthema v/d foto) kijkt. Kan je veel leren gua gebouwen (structuur), algemeen gereedschap (wat zo rondslingert op bijv zo'n oude russische boerderij) of planten en bloemen. Zo kan je ook jaargetijden (en zelfs periodes!) aangeven in je dio door de juiste planten te gebruiken (let waarschijnlijk niemand op, maar jijzelf wel :mrgreen: :mrgreen: )

Knutsel ze!

Gr
E
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 969
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Wespe in het groen

Bericht door Vincent Thelosen » 28 mei 2018 09:47

Hi Jan Coen,

Vegetatie is inderdaad mooi gedaan en een ode aan de wilde veldjes. Wat je zegt klopt en is ook een van de redenen dat het slecht gaat met de insecten. Het gras vind ik ook mooi van kleur, maar wat dik ogen. Wellicht dat je daar nog variatie in kan maken. Fijner gras is bijvoorbeeld te maken met de haartjes van een boomvrucht. Ik weet alleen welke boom dit is, ik zal nog een foto maken van de vrucht, dan weet je denk ik wel wat ik bedoel.

Je figuren zijn ook erg mooi gedaan!

Mvg,

Vincent
The devil is in the detail!
Gebruikersavatar
Ditmar Tabben
Lid van de Twenot
Lid van de Twenot
Berichten: 320
Lid geworden op: 09 okt 2012 23:19
Locatie: Ridderkerk

Re: Wespe in het groen

Bericht door Ditmar Tabben » 28 mei 2018 19:28

Kiwi? :mrgreen:
jan coen wijnstok
Berichten: 389
Lid geworden op: 22 feb 2004 10:02
Locatie: groningen

Re: Wespe in het groen

Bericht door jan coen wijnstok » 29 mei 2018 10:00

Bedankt voor de positieve reacties. Ik hoop binnenkort verder te gaan met de bemanning. Ik zag trouwens net dat Tamiya de Wespe uitbrengt met bemanning. Dat bespaart een hoop werk. Maar kost een hoop lol.
Erik, je hebt helemaal gelijk. Veel van het plezier bij het maken van diorama's komt van het uitzoeken hoe de werkelijkheid ooit in elkaar zat. Bij het reproduceren daarvan gebruik ik altijd voorbeelden. Ik heb ooit eens een rietkraag gemaakt en kwam er al rap achter dat je heel veel dingen denkt te weten, maar dat de werkelijkheid ingewikkelder in elkaar zit. Vandaar ook die bakken referentiefoto's.
Vincent, ik denk soms ook dat het gras tamelijk grof is. In werkelijkheid varieert het blad van de ruigere soorten gras die ik weer wil geven van 5 -10 mm in breedte. Dat is zo'n 0,1 - 0,2 mm in 1:35. En dat klopt met de variatie in dikte van het sisaltouw. Mijn voorliefde voor sisal ligt vooral in het feit dat je het gemakkelijk van te voren kunt kleuren. Dat weegt voor mij op tegen de schaal nadelen. Static grass vindt ik bijvoorbeeld te dun.

Veel modelbouwplezier,

Jan Coen
Gebruikersavatar
Vincent Thelosen
Berichten: 969
Lid geworden op: 25 mar 2004 12:41
Locatie: Overasselt

Re: Wespe in het groen

Bericht door Vincent Thelosen » 31 mei 2018 09:05

Hi Jan Coen,

Dikte gras varieert zeker. Voor fijner gras zijn die haartjes geschikt. Zie mijn dio waar ik het goedje heb gebruikt

Afbeelding

Mvg,

Vincent
The devil is in the detail!
Plaats reactie