The tank workshop + Aber Sturmtiger update

Plaats hier je ervaringen met up- en backdate sets, tracks, loopjes en wat er verder allemaal voorhanden is.

Moderators: Richard Cramer, Jakko Westerbeke, Richard Polderman, Jan Peters

Plaats reactie
Timo de Porto
Lid van de Twenot
Lid van de Twenot
Berichten: 2769
Lid geworden op: 23 feb 2006 14:43

The tank workshop + Aber Sturmtiger update

Bericht door Timo de Porto » 02 jun 2006 20:10

Basiskit: Italery of Tamiya sturmtiger
AM spul: The tank workshop transmissie
Aber PE set 35 043
Royal models sturmtiger ammo

Prijs: mij helaas onbekend, ik kocht het via... juist, vraag & aanbod

eerste impressie:
oh oh, afgebroken handeltjes bij de transmissie... gietblok op een onmogelijke plaats op de raketten, en veel, heel veel nutteloze kleine "Moeren" bij de PE

de verwerking:
de transmissie was redelijk eenvoudig te plaatsen, hoewel er wel een stuk van de lijmvlakken van de basiskit afgeschuurt moet worden. de tekening is niet geheel duidelijk, maar meer een beetje een slechte
kopie. met wat foto's van het interieur kom je wel al een heel eind, maar enkele dingen blijven toch een beetje gokken, vooral de plaatsing van de bak met de tosiestaven is lastig. achteraf had ik die uit de bodem van de kit moeten zagen, maar hij zit er nu opgeplakt. ook de plaatsing van de handels en de schokbrekers is op de tekening nogal onduidelijk, maar dat wijst zich wel redelijk vanzelf, omdat de plaats logisch is.

de Pe set is een mooi velletje kleine PE delen, met een heel groot stuk "plaat" wat je in de loop moet rollen. verder zitten er natuurlijk veel onderdelen voor de krik in, en veel onderdelen voor het verbeteren van het kraantje op het dak. ook is er een mooi stukje PE voor het verbeteren van het kanon zelf, en hoewel het even lastig buigen is, is het werk het resultaat dik waard. echter, de meeste onderdelen zitten achterop, en het buigen van de klemmen voor gereedschap, houdertjes en beugeltjes kost enige oefening, maar lukt wel goed, vanwege de heldere instuctie en het goede materiaal. er zitten ook roosters bij de set, dus het motordek is helemaal af!

de ammo is opzich niet super veel verschillend van de standaard ammo die bijgeleverd is kwa vorm en uiterlijk, alleen zijn de details op de achterkant vele malen fijner, en dus een aanrader. geleverd zijn 4 kale raket granaten voor in het intereur, deze hebben namelijk geen detail op de achterkant, maar een lomp stuk resin als gietblok. er zitten ook 3 raketgranaten bij met een bescherm mat eromheen, en die zijn beter voor buiten de tank, want die zijn echt super mooi. het gietblok zit op een camofleer bare plaats, de achterkant is super mooi, en je model wordt er stukken beter van!

ook leverbaar: fenders, en een intereur set, de eerste alleen van ABER, de laatste van Aber en Royal models, waarvan de royal models uitvoering ook een transmissie e.d. heeft.

uiteindelijk toch weer een aardige investering, maar het resultaat is er naar!!!

nu alleen nog opzoek naar sturmtiger tracks van modelkasten of friulmodelisimo...

Timo (model is nog niet klaar en staat te wachten het laatste PE, foto's en verf!)
Plaats reactie