Voyager Jagdpanzer 4 PE

Plaats hier je ervaringen met up- en backdate sets, tracks, loopjes en wat er verder allemaal voorhanden is.

Moderators: Richard Cramer, Jakko Westerbeke, Richard Polderman, Jan Peters

Plaats reactie
Gebruikersavatar
boris bakker
Lid van de Twenot
Lid van de Twenot
Berichten: 4181
Lid geworden op: 17 feb 2004 16:52
Locatie: Borculo

Voyager Jagdpanzer 4 PE

Bericht door boris bakker » 21 mar 2008 17:42

Voyager
Geschikt voor JP L/70, L/48 en V early.

De set komt met vele vellen PE, dit omdat er onderdelen in zitten om 3 verschillende types te bouwen (niet voor 3 modellen dus)
De handleiding is redelijk te volgen (soms iets onpraktisch geïllustreerd), maar heeft wel fouten, die erg vervelend kunnen uitpakken als je iets onoplettend bouwd, dus wees gewaarschuwd!
De PE set zelf is schitterend van detail en ontzettend uitgebreid. De PE onderdelen voor de JP, vleugelmoeren, (PE boutjes :shock: ), styrene staafjes, ijzerdraad en een resin onderdeel maken de set compleet.
In tegenstelling tot Aber die de PE uit 1 laag etst, heeft Voyager daar waar nodig 2 lagen. Dat heeft het voordeel van iets meer acuratie, maar bij bijvoorbeeld het lange onderdeel dat de fenders aan de romp bevestigd is het wel nodig een stevige, platte tang te gebruiken wanneer je dit onderdeel buigt.. (Zeker niet je tamiya bending pliers, want die zul je uit fatsoen trekken) Verder heb ik geen nadelen ondervonden van de dikte.

Conclusie:
Over het algemeen een zeer uitgebreide set voor elk type van de JP 4, maar de handleiding heeft wat vervelende fouten, en let dus goed op bij het bouwen, en het gebruik bij het fender- verbindings onderdeel als je je gereedschap wilt behouden.

Cijfer: 8
Der kampf gegen die eigenen oberen macht manchmal mehr arbeit als gegen die franzosen. (Guderian)
Afbeelding
Plaats reactie