Boek: De Panzer Tracts Serie

Welke boeken heb je en wat vindt je ervan?
En een goede film of documentaire gezien? Vertel het hier svp

Moderators: Richard Cramer, Jan Peters, Jakko Westerbeke, Richard Polderman

Plaats reactie
Nico Heertjes
Lid van de Twenot
Lid van de Twenot
Berichten: 7
Lid geworden op: 12 jul 2006 20:51
Locatie: Aagtekerke
Contacteer:

Boek: De Panzer Tracts Serie

Bericht door Nico Heertjes » 14 jul 2006 12:15

Voor liefhebbers en model bouwers van Duits WW2 materieel zijn de boeken van Thomas L Jenz en Hilary Louis Doyle een grote bron van informatie.
Beide werken al 30 jaar samen en hebben veel geschreven over het onder het onderwerp Panzer voertuigen uit de tweede wereldoorlog.
De serie Panzer Tracts is begonnen met het uitgeven deel 4 (Pzkfw IV) in 1997 door de uitgever Darlington. Deze uitgever, die ook het blad Journal of Military Ordnance uitgaf is echter in 1999 gestopt.
Vanaf dat moment worden de boeken door Panzer Tracts zelf uitgegeven.

Er zijn inmiddels een groot aantal delen uitgegeven, gemiddeld 2 per jaar, en alleen de volgende moeten nog uitgegeven worden;
Deel 2, Pzkfw 2;
Deel 3, Pzkfw 3;
Deel 9-2, Jagdpanther;
Deel 15-1, Schuetzenpanzerwagen;
Deel 18, Pzkfw 35t
Deel 19, Beute panzer (van Poolse tot Russische tanks)

Het totaal zal dan ruim 350 gepanserde voertuigen behandelen.

De delen zijn gedrukt in het Letter formaat, net iets kleiner als A4.
De boeken zijn heel overzichtelijk opgezet en bevatten alleen feiten.
Altijd een inleiding en dan een omschrijving met ontwikkeling gegevens en belangrijke data per type. Van alle typen is een zeer uitgebreid datablad opgenomen waarbij alle belangrijke gegevens worden opgesomd, zoals data over de bewapening, technische gegevens van de motor en transmissie, gegevens over de tracks en hoofdafmetingen. Ook dikten van de bepansering zijn opgenomen. Daarnaast zijn de officieel gebruikte kleuren als RAL nummer vermeld.
Alle voorkomende typen worden behandeld en alle bekende modificaties, meestal met een korte historische beschrijving.
Kortom, de hele geschiedenis en alle technische data is afgedrukt en dit wordt verduidelijkt met veel foto’s van hoge kwaliteit en heel veel tekeningen van Doyle.
Met name de tekeningen zijn geweldig vooruit gegaan. Rond 1999 zijn ze met een CAD programma getekend en dat is te zien ook. Er is veel werk gemaakt van details en alles op schaal 1:35 gedrukt.
Ook de kwaliteit van het papier en druk zijn vanaf 1999 sterk verbeterd. Waren de eerste delen op dik gewoon licht grijs papier gedrukt, na 2000 is dit op glanspapier gedaan.
Alle tekeningen zijn gebaseerd op eigen metingen aan nog bestaande voertuigen, dus ook hier alleen feiten en hoge nauwkeurigheid
De delen zijn dan ook zeer aan te bevelen voor hen die de Duitse tanks graag bouwen maar ook voor hen die alleen interesse hebben in de betreffende voertuigen uit de WW2 periode.
Ze behoren tot het beste wat er op dat vlak te koop is en een bezoekje aan hun site is zeker aan te raden.
Alle delen zijn nog verkrijgbaar en rechtstreeks te bestellen bij Thomas L Jentz.
Op hun site http://panzertracts1.tripod.com/ is een bestelformulier opgenomen. Invullen en per post of fax versturen naar Panzer Tracts.
______________________________________
[img]http://home.hccnet.nl/nico.heertjes/Banner_twenot.jpg[/img]
Plaats reactie