Zoekplaatje Schnellboot Nederland

Hallo Peter, ik betwijfel of de mensen van het museum me veel verder kunnen helpen. Ik heb mijn hoop vooral gevestigd op de oudgedienden van het Binnenvaartforum. Heb je trouwens nog foto's mogen gebruiken uit het fotoarchief van Oberleutnant z.S. Enno Brandi ? Hier staat nog een verslag van de ondergang van S-223 en een paar foto's :


Zoals overigens met Duitse tanks het geval was vertoonden de S-100 boten verschillen per productie batch en werf , bovendien zorgde elke Flottille en bemanning weer voor eigen aanpassingen. Het gebrek aan goede foto's (de Duitsers hadden in 44-45 wel wat anders aan het hoofd dan plaatjes schieten ....) maakt het moeilijk als je niet één van de twee Felixstowe boten wilt bouwen (redelijk uitgebreid gefotografeerd door de Britten).

Groet,

Arjan
 

Henry Klom

Lid van de TWENOT
Op jouw originele plaat staan 2 gashouders. Hier met geel omcirkeld;


In Rotterdam waren er 3 gasfabrieken;


Die bewuste 2 gashouders lijken volgens mij op de onderstaande twee, die goed zichtbaar zijn doordat de rest van Rotterdam platgebombardeerd is;

gmbewrkt.jpg
1940_gashouders_johan_de_goederen_digitup.jpg

Allicht dat dit helpt bij het zoeken naar de juiste orientatie voor jouw plaatje.
 
Ik heb inmiddels uit Duitsland vernomen dat de S-Boot van de foto niet toebehoorde aan de 9. maar aan de 6. S-Bootflottille. De Franse schrijver Dallies-Labourdette waar ik me op baseerde schijnt een fout met de emblemen gemaakt te hebben. De foto moet in het voorjaar van 1945 genomen zijn omdat het 6.S-Bootflottille pas in de herfst van 44 werd uitgerust met de nieuwe S-100 boten.

Groet,

Arjan
 
Bovenaan